Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz mrmft #4002 üzenetére

    Az említett USB-A - USB-C adapterekkel konkrét tapasztalat egyelőre nincsen. De amúgy nem egy bonyolult eszköz. Illetve rendeltek már többen azokból a bizonyos külföldi webshopokból USB-kábelt, vagy pl. ilyen adaptert, amelyek megfelelően működnek. Tehát valószínűleg Type-C kiegészítőkből is lehet találni minőségi darabokat. Vagy akár itt helyben is beszerezhetők az ilyenek, mivel a hazai kínálatban szintén megtalálhatók.

    A külső SSD téma egyébként nem offos itt, sőt a topik összefoglalójában van külön ezzel foglalkozó fejezet, valamint már tesztek is készültek. Van pl. M.2 megoldásra épülő teszt is. De már a külső házak gyártói is egyre inkább igazodnak az új trendhez. Például a RaidSonic kínálatában már külön M.2 & mSATA kategória van a mobil külső házaknál.

    Azt viszont el kellene dönteni, hogy most a kis fizikális méret, illetve az átlagosnál nagyobb adatátviteli sebesség, vagy éppen a minél kedvezőbb ár és a nagy tárolókapacitás-e a fontosabb! Ha pl. az utóbbi kettőt nézzük, akkor abban még mindig a külső HDD-k a nyerők. Külső SSD-t én jelenleg különféle OS-ek futtatására használok, ellenben szimpla adattárolásra egy nagyobb tárolókapacitású modell jelenleg még kissé luxus. Illetve USB-n a TRIM működése sem teljesen tisztázott. De ettől függetlenül nyilván opció ezen háttértárak használata is, illetve manapság egyre népszerűbbek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák