Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz pocokxx #4220 üzenetére

    Szia!

    Az összefoglalóban lévő táblázatban fel van tüntetve többek között a HDD-k max. magasságára vonatkozó adat is, vagyis hogy mekkora fér bele fizikálisan a külső házba. Ha esetedben 15 mm magas a 2,5"-os merevlemez, akkor pl. a CEB-7025S és az IB-250StU3+BH15 külső házak jók hozzá. Az előbbiről egyébként teszt is készült itt a topikban, az utóbbiból pedig szintén vettek már többen, sőt nekem is van egy ilyenem. Amúgy a RaidSonic (ICY BOX) ezen modelljénél a szerelés kissé körülményes a 8 + 2 db csavar miatt, illetve a LED-ek fénye is kissé erős. De ezeket leszámítva egy elég jó külső ház és támogatja a különféle leállítási funkciókat is. Továbbá vannak 15 mm magas mobil merevlemezt kezelő külső házak pl. a Delock és a FANTEC kínálatában is. Viszont ezekkel nincsenek itt a topikban konkrét tapasztalatok.

    A háttértár tárolókapacitásának kezelésére vonatkozó limitet a gyártó oldalán célszerű lecsekkolni. Amivel kapcsolatban pl. az IB-250StU3+BH15 adatlapján oda is van írva, hogy elvileg nincsen korlát. Legalábbis a jelenleg kapható 2,5"-os merevlemezekre vonatkozóan. De amelyiknél pl. 2-3 TB-ot írnak oda, az lehet amiatt is, mert éppen csak akkorával tesztelte a gyártó. Vagy eleve csak 9,5 mm magas HDD fér bele, ellenben 3-5 TB-os modellek jelenleg csak 15 mm magas kivitelben vannak. Illetve a limitre vonatkozóan az megint érdekes, hogy a 3,5"-os külső házaknál a 2,5"-os típusoknál alkalmazott megoldásokhoz hasonló, vagy éppen ugyanolyan USB-chipek és firmware-ek esetében jelenleg akár a 8-12 TB-os HDD-k kezelése is működhet.

    Az, hogy szükséges-e egy 2,5"-os USB-s külső házhoz kiegészítő / külső tápellátás, az leginkább a gazda hardveren lévő USB-portoktól függ. Ha egy tv-ről van szó, akkor azzal kapcsolatban a másik topikban pl. ebben a hozzászólásban többek között erre vonatkozóan is le van írva a lényeg.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák