Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Roland8622 #4611 üzenetére

    Az USB-szabványok rendszerint eleve visszafelé kompatibilisek. vagyis az USB 3.1 Gen 2 eszköz használható USB 3.0 (USB 3.1 Gen 1) porthoz csatlakoztatva is. Ez esetben viszont a szabvány által elérhető maximum adatátviteli sebesség nem lesz kihasználható. De ez egyrészt egy 2,5"-os HDD-nél eleve nem téma, mivel az még az USB 3.0 szabvány maximumát sem feszegeti. Másrészt az Ugreen külső ház SATA 6 Gbps alapú, vagyis azzal eleve nem fog összejönni a 10 Gbps. Max. olyan értékeket fogni tudni USB 3.1 Gen 2 csatlakozásnál és SSD-vel, mint az alábbi tesztben lévő külső házak. A szabvány maximumának eléréséhez pl. SATA RAID 0 (példa), vagy inkább M.2 NVMe PCIe alapú (példa) megoldás kell.

    Egyébként a 6 TB-os tárolókapacitás kezelése szép és jó ennél az Ugreen külső háznál, viszont jelenleg ténylegesen kihasználni nem nagyon lehet vele. :N Ránézésre max. 9,5 mm magas meghajtó fér bele, ellenben a jelenlegi 3-5 TB-os HDD-k mind 15 mm magasak. Egy 2,5"-os SATA SSD viszont már beleférne, de azoknál is talán (?) 4 TB lehet most a max. tárolókapacitás. Másrészt akár más 2,5"-os külső házak is kezelhetnek 2 TB+ HDD és SSD meghajtókat, mivel a gyártók részben az előbbiek, részben a saját tesztjeik (ők akkor éppen mekkorával próbálták) alapján adják meg a névleges limitet. Tehát nem feltétlen minden esetben aszerint, hogy maga a külső ház, illetve a benne lévő vezérlő ténylegesen max. mekkora tárolókapacitású HDD / SSD meghajtót képes kezelni.

    Egyébként mi ennek a külső háznak a pontos modellszáma? Van ahol US221-et írnak, a gyártó weboldalán pedig 50743-as azonosító van megadva.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák