Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Klara_ #4900 üzenetére

    Itt a működés közbeni melegedés egyrészt HDD specifikus is lehet, amit a másik topikban lévő hozzászólásod is szemléltet. Másrészt maga a külső ház is számíthat, ahol ilyen téren a full alumínium, akár szellőzőnyílásokkal is ellátott kivitel az elsődlegesen preferált. Egy slim, kifejezetten 7 mm magas HDD és SSD meghajtókhoz való külső ház hőelvezetés szempontjából akkor lehet előnyösebb egy standard (9,5 mm) méretűnél, ha közvetlenül a lehetőleg fém külső házzal az ugyancsak 7 mm magas HDD jobban érintkezik, jobban át tudja adni a termelődött hőt. Viszont az, hogy esetedben pl. egy LC-25U3-7B-ALU külső házban az ST1000LM049 merevlemez biztosan kevésbé melegedne-e, az más dolog, ami lehet csak egy tényleges kipróbálás után derülne ki. Meg itt ugye eleve passzív hűtéses külső házakról beszélünk, amelyekbe elsődlegesen 5400 RPM-es HDD-t szokás tenni, ellenben egy 7200-asnál nem meglepő, ha valamivel jobban melegszik. Valamint visszatérve az először említett dologra, a melegedés nagyban függhet magától a HDD-től, akár ugyanabban a külső házban is lehet ilyen téren némi eltérés 2 különböző HDD között.

    Ez a hézagolás az SSD-hez adott magasítóval egyébként elsőre kissé fura megoldás, alapesetben nem szokás ilyet tenni egy USB-s, 2,5"-os külső házba. Meg egy standard méretű (9,5 mm) modellnél ha passzos a belső kialakítás és van a hátsó zárófedélnél szivacs, akkor az jó esetben megfelelően megtámasztja a 7 mm magas HDD-t is és nem engedi lötyögni. De ilyen szempontból azért nyilván előnyösebb és biztosabb megoldás lehet egy eleve 7 mm magas meghajtókra szabott külső ház, mint pl. az előbb linkelt LC-25U3-7B-ALU. Vagy egy olyan, amelynél csavarral rögzíthető a HDD (pl. ORICO 2518S3).

    A korábbi kérdésedre az M.2 NVMe SSD-hez való külső házzal kapcsolatban már kaptál választ. Ha a belföldi boltok kínálatában megtalálható külső ház kell, akkor pl. az ICY BOX IB-1816M-C31 és IB-1817M-C31 pont ilyen. A JMS583 és ASM2362 chipek alapvetően egy kategória, mindkettő USB 3.1 Gen 2 - PCIe Gen 3x2 típusú. Az említett külső házaknál viszont jelenleg többnyire a JMicron az elterjedtebb, a legutóbb linkelt kettőben is olyan van, valamint a korábbi válaszban példaként említettben szintén. Ami annyira nem meglepő már csak azért sem, mivel az ASMedia elvileg csak később rukkolt elő ilyen vezérlővel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák