Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz pinnacle #5547 üzenetére

    Arról már volt szó itt többször, hogy USB-n az SCSI UNMAP parancs a SATA-s ATA TRIM megfelelője, ahol az előbbi működéséhez feltétel az UASP támogatása (külső ház + alaplapi USB-vezérlő + OS szinten) és működése is.

    Esetedben viszont a mellékelt eszközkezelő és CDM screenshotokon pont nem az látszik, hogy UASP módban csatlakozik az eszköz, mert akkor az előbbinél USB Device helyett SCSI Disk Device vagy USB-csatlakozású SCSI-(UAS) háttértár néven kellene megjelenni, valamint a sebességtesztnél a szekvenciális maximumnak is 450 MB/s körül lenni, lásd más példáját. Ahol ha az AXAGON EE25-XA6 külső ház támogatja az UNMAP (TRIM) funkciót a gyártó leírása és az itteni tapasztalatok alapján, akkor értelemszerűen az UASP-t is - amit szintén ír a gyártó a termék weboldalán - , vagyis ilyenkor 1. körben nem a külső ház hibáját feltételezve marad a felhasználó saját hardver- és szoftverkörnyezete, mint lehetséges hibaforrás.
    Aztán hogy most esetedben az alaplapi USB 3.X vezérlő nem támogatja az UASP módot, vagy a nálad telepített Windows 10-nél - ami ugye alapesetben natívan támogatja az UASP-t - nem stimmel valami, az értelemszerűen teszteléssel derülhet ki. Mármint lehetőség szerint másik USB-porton és másik USB-kábellel, valamint másik PC-n és másik operációs rendszerrel is ki kellene próbálni a külső házat, illetve a külső SSD-t. Ahol ha jelenleg nincsen másik PC a közelben, attól még adott a lehetőség másik OS alatt kipróbálni, ami lehet akár egy pendrive-ról bootolt Linux Live és WinPE rendszer is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák