Új hozzászólás Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    Többször előkerült már itt a Legók tárolása, tisztítása. Van ugyebár a vitrines csoport, a szétszedős-elrakós csoport, és a vastag porréteg alatt tartósító csoport.

    Mi a középsőhöz tartozunk, a készletek rotálódnak, ha csere van, akkor pár óra alatt szétkapok egy-két nagyobb készletet (időben változó, egy nagyobb Technic esetében ez nagyon sok, de pl. a Falcont a méretéhez képest gyorsan szét lehetett szedni). Én a nappaliban lévő készleteimet rendszeresen tisztítom sminkecsettel, így nem porosak, de a lányom szobájában lévő készletek néha igen. Ilyenkor szoktuk szétszedni, langyos nagyon enyhén szappanos vízben átlögybölni (vagy átlötybölni?), majd kiterítve szárítani. Ez utóbbi sokszor sütőben történik, tepsiben, 35 fokon. Ez mindig működött, soha nem volt gond.

    Most szétszedtük a Valentin napi kutyát, és a szétszedés, mosás, szárítás után sok elem törött volt. A mosás, öblítés, szárítás során nem válogatjuk egyenként, így nem tudjuk, hol tört, de 12 elem törött volt a végén: mindkettő ilyen, egyik ilyen, ilyen, és ilyen, mind a hét (!) ilyen. Korábban még nem találkoztam ilyennel, mivel egy készleten belül történt, valószínű gyártási hiba lehet...

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Új hozzászólás Aktív témák