Új hozzászólás Aktív témák

  • wrrs

    tag

    válasz Sub-ZeRo #26633 üzenetére

    Pont ez a LEGO biznisz lényege. Akinek volt anno Lutra albuma az tudja.
    Ha mindenki csak azt vinné ami kell, mert látja a csomagoláson keresztül, hogy mit kap, akkor nem halmozódna fel a sok felesleg. Ez mind plusz bevétel a LEGO-nak. Így is hány olyan család lehet, akik tapogatás nélkül, minden pl. Tesco-s látogatáskor a gyerek megnyugvására kikapnak egyet a dobozból és viszik, otthon meg jön a döbbenet, hogy a 3. van meg abből vagy abból a minifigből?

    Én azon csodálkozok, hogy valójában milyen embertelen nagy haszonnal dolgozhatnak.
    Most vettünk egy kifutott, átlátszó lila bögrét a kislányomnak. Boltban 5000.- A falvastagsága simán van 2-3mm. De írhatnám az uzsidoboz/kulacs, stb példát is. Teljesen egyértelmű, hogy ugyanabból a műanyagból van, mint a kockák. Arányaiban nézve ezeket a cuccokat meg sem éri nekik kifröccsönteni, mert többezerszeres haszonra tesznek szert ha ezekből pl. kirakatüvegek, ablakok, stb. készülnének.

    Utolsó gondolatként. Azon szoktam még elgondolkodni, hogy vajon egy pl. mostani 2019-es szett vajon melyik évben kitojt alkatrészekből áll össze logisztikailag? Feltéped a legújabb készlet dobozát, és 2010-es műanyagok virítanak rád? Ezzel nincs amúgy gond, csak értitek. Újként fogdosom és lehet, hogy 20 évesek. (És nem lányok... :D )

    A minifigura az egyik legbrutálisabb ötlet a LEGO részéről. Számomra pl. semmi értéket nem képviselnek. "Utálom őket", komolytalanná teszik pl. a moduláris épületeket (ha nincs hozzá fűződő sztori, tehát a Batman, SW és a Ninjago pl. kivételek). De megértem a gyűjtésüket, mert display-ben más a helyzet. Ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák