Új hozzászólás Aktív témák

  • hulp01

    senior tag

    válasz wrrs #26638 üzenetére

    Csak ezt a gyerekbarát műanyag granulátumot fröccsönteni kell. Na, azok a gépek (öntőformák) a kurva drágák. Ne csak az anyagárat nézd. A tervezőket is fizetni kell, aztán van marketing, logisztika meg még egy csomó minden más amiből összeáll a pénzügyi riport, ami szerinted csak statisztika. De ez alapján lehet eldönteni egy cégről, hogy nyereséges-e.
    A raktár gondolom nem véletlenül akkora. Gondolom egy-egy alkatrészből egy színben kinyomnak egy szériát, aztán ugyanabban az öntőformában mehet az az alkatrész más színben. Addig a már elkészült színeket valahol tárolni kell.
    Az, hogy te főleg a másodlagos piacon mennyiért kapsz meg egy alkatrészt, nem jelent semmit.
    Globális szinten nagyjából az egészségesnek tartott étkezés is luxuscikk. De a Lego főbb piacain (Európa, annak is inkább nyugati fele, Amerika) egyáltalán nem luxuscikk. Még itthon sem számít annak. Átlagfizetésből simán megengedheti magának egy család, hogy ilyen kapjon a gyerek karácsonyra ajándékként.
    Szerintem simán van olyan készlet, aminek a keresletét elnézhetik. Biztos vannak nagyon fejlett felmérések, hogy mi hogy fog fogyni, tesztcsoportok, de akkor is becsúszhat valami, mert mondjuk egy-egy készlet nem találta el a vásárlók ízlését. A különböző boltok árazására meg a Legonak nincs közvetlen ráhatás (gondolom én). Van egy beszerzési ár, aztán mindenki annyit tesz rá, amennyit akar. Ha retired címkét megkapja egy készlet, akkor a bolt kockáztat és megemeli az árat, aztán vagy bejön neki, vagy nem. Ha te máshol olcsóbban megkapod, nyilván azt fogod választani. A Tower Bridge szerintem több évig volt retiring soon címkével ellátva, aztán még mindig árulják. Mondjuk most hard to find kategóriában van.
    Nehezen tudom elképzelni, hogy egy már csomagolt kiszállított terméket visszaszállíttatnak, kibontják és újrahasználják az alkatrészeket.
    A kivonás utáni drágulás is szerintem csak a nagyobb különlegesebb készletekre vonatkozik. Egy rendőrség nem hiszem, hogy ez a kategória. És akkor is csak kifogástalan állapotú bontatlan készletekre vonatkozik ez. A többi meg inkább megy kilóra, bár az tény, hogy legalább úgy is ér valamit.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák