Új hozzászólás Aktív témák

  • kbalage2

    aktív tag

    válasz RapaNui1 #53493 üzenetére

    A 42145 helikopter tömve van technikával, egy szavam sem volt ellene, sőt. A CAT dózer nálam homlokegyenest más kategória, feleslegesen nagy, ugyanezeket a funkciókat egy 2/3 ekkora szettbe be lehetett volna rakni, és még jobban is működtek volna mivel kevesebb súlyt kell cipelni. 42128 megint jól el lett találva, sok funkció és pneumatika kedvező áron.

    A lényeg az hogy nem lehet általánosítani, minden szettet önmagában kell megvizsgálni hogy mennyit ad neked egységnyi pénzért. De ez is elég szubjektív, szerintem pl. az 1:8-as supercarokban továbbra is totálisan felesleges a komplex eldugott váltó aminek annyira nincs látható hatása hogy pl. a LEGO minőségellenőrzésnek se tűnt fel hogy a Ferrari-ban rossz a váltási sorrend.

    A mérnöki munkát persze tisztelem, csakhogy ez a Technic téma és nem a Creator Expert. Az 1:8-as supercar ne attól legyen nagy szám hogy milyen szép, hanem hogy mit tud, és ne essen szét ha rátüsszentek. Akkor van baj amikor copy-paste módszerrel átmentik az előző hajtásláncot kompletten mert "jóvanazúgy", és a tervező bevallottan elmondja hogy szokatlan kihívás volt neki a Ferrari Daytona mert ugye kívülről befelé kellett tervezni mert a kinézet volt a lényeg. A Technic nekem nem erről szól, hanem az olcsó kis ATV-ről amibe mégis belefért egy rakat funkció és még flancos licensz se kellett hozzá. A Speed Champions kocsikban mostanában többször annyi figyelem és akarás látszik mint a Technic szettekben általában, tisztelet a kivételnek.

    Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

Új hozzászólás Aktív témák