Új hozzászólás Aktív témák

  • h3lios

    addikt

    Szép jó napot kedves fórumozók!

    Gondoltam jövök 1 kis helyzetjelentéssel, hátha az én esetem másnak tanulsággal szolgál és segítség is lehet.
    Ugye bő 3 hete volt nálunk az ominózus rovarírtós eset, amikor össze lettek fröcskölve a legóim.

    Tisztánlátás miatt, kis szobában falak mellett polcokon voltak kiállítva, és csak a falat fújta a szakember, viszont a szer adottságai miatt a permet ráhullott a Legókra is.

    Beszéltem vele a fújást követő napon és annyit tudott ő is mondani, hogy maga a szer vízzel van higítva és elvileg le lehet mosni a tárgyakról.
    25 év tapasztalata alatt sosem volt nála probléma.

    Sajnos egészen az én esetemig, ugyanis mint kiderült finom és fényes műanyag felületeken megmarad a szer, belemar az anyagba és lehetetlen úgy leszedni, hogy ne sérüljön a felület.

    Végülis megtaláltuk a közös megoldást és kártalanítva lettem, viszont ez azzal jár, hogy egyesével végig kellett menjek az összes készleten ami sérült és elemenként kell megrendelnem mindent a lego.comról.

    Mondanom sem kell, hogy hatalmas meló volt és még 1 kis része még mindig hátra van, kb. 7000 alkatrész-t kell megrendelnem tőlük, ami valahol fél milliós tételre jön majd ki.

    Ami a rendelést illeti szintén gazdagabb lettem 1 tapasztalattal.
    A pick a brick rendszeren keresztül egyszerre MAX. 999 alkatrészt tud rendelni az embert.
    Az én esetemben kapok majd 1 kis segítséget az egyik magyar ügyfélszolgálatos kollegától, akiknek egy excelben kell majd elküldtenem miből hány darabot kell majd rendelni és ők rakják majd össze ez alapján a rendelést.

    Sajnos az az opció, hogy az összes sérült készletet beszerzem újonnan akár egyszer összerakott vagy bontatlan formában nem jöhetett szóba. Egyrészről a készletek fele már régen kifutott és emiatt horror áron van, a másik fele UCS, ezért szintén 200+ ezre kategória. Ez az opció valahol 1,5 milla környékére jött volna ki.

    A tanácsom az, hogy ha bármiféle fertőtlenítés, tisztítás van a lakásban takarjatok le mindent (még akkor is ha nem szólnak), mert akár a sima rászáradt vízkövet is nagyon nehéz leszedni sérülés nélkül.

    [ Szerkesztve ]

    B-tag: H3lios#2825

Új hozzászólás Aktív témák