Új hozzászólás Aktív témák

  • edgR

    őstag

    válasz RapaNui1 #54333 üzenetére

    Ha túlárazott valami, akkor azt nem fogják megvenni ; ha az eladó nem csökkent árat, felkopik az álla (ahogy mondtad is, talán rossz példát hoztál, mert a lego nem létkérdés). Ha pedig valaki ennek ellenére megveszi, veszett ügy az illetőt "védeni", mert eleve lusta volt utánanézni a fair piaci árnak (is), és még hülye is, vagy csak nem számít neki, stb.
    Ahogy nézem, a szóban forgó bolt általában spekulál 1-1 nehezen kapható készlettel, de nagy általánosságban (főleg a jelenleg is kapható készletek tekintetében) viszonylag fair árakat kínál. Nem arról van szó, hogy lépten-nyomon mindenkit átver, és 5x annyiért ad minden terméket. Nem is tudná ezt csinálni, ahogy írtam, abban az esetben rövid időn belül be is zárhatna.
    A másik oldala a problémának a "pofátlanul nagy árrés". Ezt definiáld nekem :) Látod? Szubjektív az is. Mikortól "pofátlanul nagy az árrés", és meddig "tisztességes a haszon"? Honnan tudod, hogy mit kínál mellé, milyen szolgáltatást nyújt, stb. Elképzelhető, hogy ad egy 200e Ft értékű kupont az 500 ezres Titanic mellé? Igen. Sosem tudjuk meg valószínűleg, de ugyanúgy spekulatív feltételezés, mint az, hogy ez "pofátlanul nagy árrés" (és mellé nem kínál semmi pluszt a konkurenciához képest).

Új hozzászólás Aktív témák