Új hozzászólás Aktív témák

  • adalbert1

    veterán

    válasz attiati #62396 üzenetére

    Szerintem olyan szempontból is érdekes lehet a kérdés, hogy most sokkal több készlet van a piacon, és egész sok nagy készlet van. Számok a bricksetről:
    1994-ben kijött 154 készlet, a legnagyobb 1343 elemszámú volt, 1000 feletti készlet volt 3.
    2022-ben kijött 963 készlet, a legnagyobb 10001 elemszámú volt, 1000 felett készlet volt 72.
    Szóval ha valakinek szélesebb az érdeklődési köre, akkor egész sok pénzt el tud költeni (érdekes lenne az összes adott évben megjelent készlet retail price-ának összegét összevetni a 2 évben), illetve a jelenlegi ingatlanárak mellett már a tárolás is egész szép összeg tud lenni (ha azt nézem, hogy mondjuk így egy millió környéki négyzetméterárral rendelkező lakásból x négyzetméterrel nagyobb kell, hogy az ember gyűjteménye elférjen).
    Persze az igaz, hogy elemszámra vetítve olcsóbb, mint 94-ben, és ha csak néha venne egy kisebb készletet az ember, akkor az nem terheli meg annyira a pénztárcát.
    Annyiból szerencsésnek érzem magam, hogy egy téma sem érdekel annyira, hogy azt érezzem, hogy ebből nekem mindent meg kell venni, de pl. ha a jelenlegi lehetőségeimmel visszamehetnék 20 évet az időben, akkor tuti, hogy az összes Castle/Pirates készletet megvenném. :D

Új hozzászólás Aktív témák