Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz HUN_Sector #68024 üzenetére

    A minyon lehet a bűnös! :)

    @Throme
    A távval az a baj, hogy egy sima előre-hátra, balra-jobbra típusúnál sokszor több funkció kell. Ott pedig változó lehet, hogy mire van szükség, léptetés, on/off gomb, folyamatos vezérlés pl. kormánynál, stb... ezeket setupolhatóvá kéne tenni amihez megint kell vmi app. Mondjuk ezt azért le lehetne egyszerűsíteni legalább pár alap setupra. A táv pedig kinézhetne úgy mint egy game kontroller - ezt beszéltük itt múltkor.

    Az a vicc, hogy a Lego még a meglévőt sem használja, a City vonatokhoz és City hub-hoz van ugye fizikai táv. Még minimálisan setupolható is, pl fizikailag elforgatható a gomb, alapból a hub két portját irányítja amiből ugye vonatban általában egy van használatban, de ha rádugsz vmit máris megy. Aztán be lehet csatlakozni 2 hubra is amiről egy szó nincs sehol és gyári példa sincs rá tudtommal.
    Ezek után pl. a City hub helyett Technic hub-ra csatlakozásnál meg sem mozdul. :( Mennyiből lett volna arra is belőni 2 portra...

    @kbalage
    A rendszerben gondolkodásra: A fentihez hozzárakható pl. egy color/distance szenzor. Vonatnál a soha nem használt 2. porton nagyon hasznos és jópofa vezérlésre, nem kell messzire menni, lásd házon belül a Duplo vonatot. Citynél még sincs nyoma ennek, ezt külön hardcore usereken kívül a maradék 99% soha nem fogja összerakni, sőt nem is tud róla. És hány ilyen lenne még...

    Azt aláírom egyébként, hogy tuti rétegigény lenne még úgy is, ha lenne vmi tök egyszerű, könnyen használható megoldás/támogatás erre. De azért azt nem hiszem, hogy ne érné meg. Ilyen alapon rétegigény az egyik téma spec. altémája is ha azt nézzük.

    Most néztem a fentebb linkelt retired listában, hogy a Mindstorms elvileg most fut ki, nem év végén. Az önmagában egy kompakt szett, mégis azon belül univerzális a megközelítés. Nem tudom ez mennyire lehetett sikeres, hogy még önmagában komplex "rendszernek" tekinthető szettet is kivonnak. Bár itt szvsz az ár is biztosan tényező volt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák