Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz edgR #73258 üzenetére

    Ez kettős, nettó 600 talán lentebb lehet 90%-nál de nem sokkal. Nézd meg a medián bért és gondold hozzá a haranggörbét.
    A másik oldalról a felső 10-20% tőkéből, nomeg hitelből is egy k* széles réteg... arra a nagyon kis ingatlan tranzakciószámra amit kötnek (éves 100k kb? mínusz külföldi, befektetési ingatlanok, és jellemzően aki vesz el is ad: 90%+ tulajdonol ingatlant)

    Sajnos az ingatlan, autó semmit nem magyaráz, épp azért lepusztult sz*r a magyar állomány ingatlanban is, meg 16 éves az átlag autó.

    A kettő pedig általánosságban sem zárja ki egymást, szvsz igazad van, hogy a 600k még arra sem elég amiről szó volt. Lakhatás, több 100k havonta, autó? minőségi étel, szórakozás, költséges hobbi, nyaralás, gyerekek taníttatása (esetlegesen 30 fős nemférbeagyerek óvoda helyett magánovi, magán eü, sz*r iskola, plusz órák), gyereknek vmi induló tőke, szülőknek nyugdíj? A 600k valahol a mondat 1/3-ánál ért véget. Persze úri huncutság is lehet, de a középosztály valahol itt kezdődne és/vagy lenne olyan állami szolgáltatás ahol lehetséges.

    Ilyesmi szinthez több kellene a 600k-nál is... és igen, Magyarországon 70-80%-nak ez is álom. Van ilyen. (Meg szarabb és nyilván sokkal jobb is.)

Új hozzászólás Aktív témák