Új hozzászólás Aktív témák

  • RapaNui1

    aktív tag

    Én pedig elkezdtem építeni a 31120 5x MOC-ot. A 85. lépésnél tartok a kb 1000-ből, így egyenlőre még nem is nagyon lehet nyilatkozni a komplexebb építési élménnyel kapcsolatban, azonban 2 észrevételem vagy inkább negatív tapasztalatom már most is van sajnos. Az egyik és ez nem az építési élménnyel kapcsolatos az, hogy az Asus laptopom nem igazán adta vissza a megfelelő színeket, így mobiltelefonra kellett váltanom, de több esetben még itt is agyalnom kellett hogy az építési útmutató vajon melyik színt is akarja hogy beépítsem. Aztán kezdetben ott van az a probléma is, hogy annyi az alkatrész es annyi edénybe válogattam szét hogy amíg az ember nem szokja meg, hogy mi hol van nagyon nehézkes az elindulás.
    Most már a színprobléma és az alkatrészek megtalálása sem okoz gondot, de elindulni nagyon nehéz volt. Ahogy a 3x MOC esetében itt is nagyon kell figyelni, mert azért ez az építési útmutató nem olyan mint a Lego útmutatói, sok esetben nagyon meg kell nézni hogy mit hova is kell rakni.

    A másik negatív tapasztalat már magával az építéssel kapcsolatos. Az alátámasztások, illesztések sok esetben instabilak, olyan elemekre kell ráhelyezni a kisebb alaplapokat, melyek sokszor nincsenek összekötve, alulról az ujjammal kell felnyomnom az alaplapra hogy a helyükön maradjanak, mert félig a levegőben lógnak alátámasztás, vagy megfelelő stabil összeköttetés nélkül. A 3x MOC esetében nem találkoztam ilyen hiányosságokkal és hibákkal, de itt sok esetben idegesítő. Még nagyon az elején vagyok magának az építésnek, de ha a további szakaszokban is ennyire nehézkes és inkább idegesítő lesz építeni akkor nem leszek elragadtatva. Aki esetleg majd szintén nekiáll megépíteni tudni fogja hogy most miről beszélek.

    Remélem most nem lomboztam le senkit, tényleg még nagyon az elején vagyok még minden változhat.

Új hozzászólás Aktív témák