Új hozzászólás Aktív témák

  • edgR

    őstag

    válasz Crus #77531 üzenetére

    Kész csoda, hogy ebben a szent pillanatban sem postagalambokkal küldözgetjük egymásnak a papirusztekercsekre írt mondatainkat. :)) Nem velem vitatkoztok, hanem konkrétan a digitalizációt cáfoljátok.

    Nyilván sérülékeny a digitális információ is - nincs tökéletes rendszer, de véleményed szerint azért digitalizálnak mindent, mert a könyvek és az írott / nyomtatott információ kevésbé sérülékeny (?) :U Szóval a lényeg nem az, hogy sebezhető-e valamelyik, hanem hogy melyik a sebezhetőbb? Ti azt állítjátok, hogy a digitális adat. :DDD
    Még mindig egy privát adatot hasonlítasz egy letölthető, publikus adattal. Ha a LEGO "elveszítené" a PDF-et, akkor pár napon belül több tízezer helyről lehetne pótolni, a LEGO is N+1 backupot készít róla. Gondolom a NASA-nál sem azért történt végleges adatvesztés, mert olyan könnyen sokszorosítható volt az adat, épp ezért írtam, hogy feltehetően 55 éves rendszereken tárolták és nem volt sokszorosítható, ezért ugyanannyira volt sebezhető, mintha könyvben lett volna tárolva. Ezzel vissza is jutottunk oda, hogy melyik a sebezhetőbb.

Új hozzászólás Aktív témák