Új hozzászólás Aktív témák

  • skyie

    csendes tag

    Engem mindig meglep, amikor arról írtok itt, hogy törik, reped, porlad a néhány éves LEGO. 2017 óta kezdtem tudatosan gyűjteni felnőttként, most 60-70 összerakott készletem van, néhány havonta veszem ki őket a szekrényből nézegetni, leporolni kicsit, és nem mondom, hogy nagyítóval szoktam megnézni minden figurát a hajszálrepedések miatt, de legutóbb szerencsére semmilyen sérüléssel, hibával nem találkoztam.

    Amivel viszont személyesen nem tudok kibékülni, az a matricák minősége mostanában, azok ugyanis az újabb készleteimnél 3-5 év után tipikusan elkezdenek repedezni, lepattogzani. Ahol íves felületre vannak ragasztva, ott ez még hamarabb és látványosabban történik. Én erre speciel a pénztárcámmal szavazok, és olyan kiállításra szánt készletet, aminek a külsején matricák vannak, már egy ideje nem vagyok hajlandó vásárolni.

    Pont nemrég volt a Brickset-en egy írás a matrica vs. nyomtatott elem témakörében ( ][link] ), és eléggé felment tőle a vérnyomásom, hogy képesek voltak azt leírni, hogy "To give them credit, the stickers that The LEGO Group use are also INCREDIBLY hard wearing." Ez 30 éve igaz lehetett, mert az akkori játszós készleteim matricái most is szinte tökéletes állapotban vannak, de a mai minőségre vonatkozóan egy pofátlan hazugság.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák