Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz N0zer0 #1159 üzenetére

    azért nem lenne több kártevő linuxra, mert a linux eleve szigorú biztonsági rendszerrel készült el már az első verzióban, szemben az ms-sel, ahol az elején be volt dobva a gyeplő a lovak közé. most meg kaparnak, hogy rendet rakjanak.

    szerintem a desktop linux hódításának nem az az akadálya, hogy te nem tudsz arról, hogy minden api-sítva meg szabványosítva van. az már inkább akadály, hogy a windows viszont tojik a szabványokra, ezért a windowsos cuccokat nem lehet linuxon futtatni.

    "A másik baja, hogy a túl sok projekt és túl sok disztró között szétaprózódnak az erőforrások, ahelyett, hogy összefogás lenne.": amely állítás egyébként még marginálisan is alig igaz. persze, túl sok projekt van, de azt is vedd figyelembe, hogy például egy debian telepítőben nem csak egy alap debian van, hanem másik 20 ezer felhasználói csomag is. nyilván több projekt van egy olyan rendszerhez, ahol adatbáziskezelőtől kezdve mindenféle szervercuccon keresztül egy halom mást is kapsz, nem csak egy böngészőt meg egy passziánszt.

    a freebsd meg a pcbsd nem *x like rendszer. azok unixok. nem like, hanem konkrétan azonosan egyezően azok. valóban nincsenek Linus pápa kényéhez-kedvéhez kötve (nem mintha a linux oda lenne), ott másképp hívják a pápákat és ugyanúgy pár emberen múlik, mint a linuxnál.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák