Új hozzászólás Aktív témák

  • mzx

    senior tag

    válasz Apollyon #1215 üzenetére

    Pontosan erről írtam, h a csávó szerint eu-ban kreálták ezt a kifejezést, említettem neki a Redneck, svéd zenekar slágerét és videoklippjét, amiben ugye tehenek tekknóznak. ;) Szóval tisztában vagyok a jelentésével, csak arra utaltam, h az eche jenki szerint sem az ausztrál tőzsgyökeres, se a kanadai, se az usa-beli, se pedig a britek, kelták nem használnak ilyen szót. Sőt, ez a 90-es évekbeli svéd, techno dance sláger sem ismeretes feléjük, bár nyilván van, aki számára arrafelé is igen, de nem lett némberván az USAban, ezek szerint. ;)

    Aztán ugye egyetlen ember (a jenki srác) szava kevés, legalábbis statisztikai értelemben, de persze nem akarom hiteltelennek nevezni, csak hát egyetlen ember szava nem biztos,h mérvadó, bár attól függ... De azért elgondolkodtató, h ő az összes angol nyelverületről való haverjait megkérdezte az ő elmondása szerint, hetekig faggatta őket erről már csak kíváncsiságból is, és senki se hallotta még, h redneck. Ezért valószínű, h a svéd zenekar kreálmánya a szó.

    Ami nem baj amúgy. ;) Igen, valóban kifejező h vörösnyakú. Bár én általában nem szeretem a gúnyszavakat -kivéve esetleg ha nagyon megérdemli valaki a rossz szádéka miatt, vagy vmiféle jellemgyengesége miatt-, de tulajdonképp beszédes szó. Bár engem tényleg zavar, amikor valakit gúnyolnak, ha nem érdemli meg. Ahogy látom, úgy ááánnblokk te se veted meg a földműves embereket. Én se. (Sőt, irigylem őket, mert értelnek a túlélés egyik fontos, autentikus formájához.) De tényleg akadnak pejorative "paraszt" arcok is a világban, és sokszor azok nem is földművesek...

    Na olvasom tovább a "normál" linux topic-ot, mert írtak nekem segítő válszokat a tegnapihoz, és még rágicsálom, meg közben ki is gugliztam valamit hozzá...

    Remélem, nem voltam túl off itt, egy linux offtopichoz képest. ;) Csak ha már szóba került egy kvázi szleg kifejezés.... :)

    SZERK:
    A wiki cikket is lehet h eu-iak készítették... Nem tudhatjuk biztosan.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák