Új hozzászólás Aktív témák

  • Apollyon

    Korrektor

    válasz Frawly #12303 üzenetére

    Hehe, ez érdekes.)
    Ezek akik nem ütik meg a balkáni szintet, angol angolok? Mert ott UK-ban is elég sok bevándorló van, nagyrészt a balkánról.
    Persze hihető teljesen, állítólag a régi emberek a 18.-19. században nem nagyon szerettek fürdeni, különösen a franciák és az angolok. Régen ugyan körülményesebb volt, de manapság már mindenkinél kell legyen melegvíz, amiben elég jó érzés fürödni. Nem is értem, hogy lehet ezt hanyagolni.

    Egyébként inkább választanám ezt, mint a magyarokat. Shame on me, de itt magyarban nem túl jó a hangulat. Látszik az embereken, mármint a viselkedésükön, hogy nincs pénz, de mégis próbálnak minél többet mutatni, mint amennyiük valójában van. Tök mindegy, hogy szegény, vagy gazdag.
    Ha pedig sikeres vagy, nem neked örülnek, hanem irigyek, frusztráltak. A politikához pedig abszolút agyhalottak, bár ez lehet nem sajátosság.

    Múltkor beszélgettünk asszonnyal, én azt mondtam, hogy valahol a trianoni "béke" után veszett el a nép, ugye amikor elcsatolták a területeket mindenféle más országnak. Ezzel elég sok magyar is elveszett. Lehet említettem már, de pár éve amikor voltam a Nemzeti Múzeumban, akkor volt ott egy plakát, 1927-ben készült, egy zászlószínes, nagy Magyarország képpel, és valami olyasmi állt rajta, hogy "Már 7 éve! Elfelejtettétek?" Ezekszerint már akkoriban is gond volt az összetartással.
    Szerintem valahol itt lehetett egy nagy törés. Ezzel szemben oldalborda azt mondta, hogy inkább már Szent István király uralkodása alatt (i. sz. 1000 ) akadhatott a nagyobb gáz. Amikor is a Pisti belecsicskította a magyarok közé a kereszténységet, ami nem volt ugye akkoriban olyan jó. Lásd az északiak hogy tiltakoztak ellene, ott jobban meg is maradt a saját kultúrájuk.

    Na mindegy, igazából ezzel csak azt akartam mondani, hogy akármennyire furák és büdösek is az angolok, szerintem jobbak a >mai< magyarnál. Ha jól rémlik, valami 14 millió magyar ember él a világon. Ebből már alig 9 millió van csak Magyarországon. Szerintem ez sokat elmond.

    A kényelmes, lustaságról meg az jut eszembe, hogy van egy tanulmány, amely szerint minél fejlettebb technológiával rendelkezünk, annál inkább elbutul a tech. által kiszolgált társadalom. Erre meg elég jó ellenpélda Japán, akik két atom után is úgy talpra álltak, hogy most ők a legfejlettebb nemzet a világon.

    Bár sokat szidom, de egyébként életvitel szerűen én usákiába vágyom, oda is a déli területekre. Nincs jobb a jó kis texasi nyelvjárásnál. ;] Meg annál, hogy egy jól átfarmolt nap után kiülsz a verandára banjo-zni egy faxát. :)

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Új hozzászólás Aktív témák