Új hozzászólás Aktív témák

  • LámaZ

    addikt

    válasz cuko #46339 üzenetére

    Én, ha pincém lenne, mindenképp oda vinném le, és az onnan kiszívott meleg levegővel fűteném télen a lakást, nyáron a háztartási melegvizet (ebbe benne van a zuhanyvíz is). A hűtőbordák - amiket a rám épp neheztelő százbolha kartárs említett - szintén jó ötlet.

    A huzatos megoldás (természetes szellőztetés) sem rossz ötlet, szerintem. Van egy spirális, toroidális ventilátorfajta, amelyet furgonok tetejére szoktak szerelni. A menetszél forgatja, úgy szívja ki a használt levegőt az utastérből. Ilyesmit lehetne felszerelni a háztetőre, és csövekkel kiszippantani vele a pincéből (hiába, no, a pince a mániám :D ) felszívott levegőt.

    Én egyébként szellőztetés terén nem vagyok egy nagy szakértő. Amit legutóbb megcsináltam: a kis MiFi-m ilyenkor nyáron túl szokott hevülni, emiatt az internetem lelassul, majd teljesen elhal. Vásároltam bagóért a pici kínaiaktól pici ventit, amely USB-ről kap tápot, és ezzel legyeztetem ezt a szintén pici rútert. Szeretik egymást, én is szeretem őket, csupa szerelem van itt; mert tudok netezni, pedig ugye csak a szoba meleg levegőjét áramoltatja odébb, de ez már elég a kütyünek.

    [ Szerkesztve ]

    Legyen minden jó!

Új hozzászólás Aktív témák