Új hozzászólás Aktív témák

  • aradebil2

    senior tag

    válasz RockHaRD #69007 üzenetére

    (0. Én nem álltam még át ERGO-ra, de már 1,5 hónapja pedzegetem... ha cserélem majd a kártyámat LHR-re akkor viszont azt tervezem kapálni.)
    1. Exchange-re nem bányásznék soha, főleg smart contractokkal operálókra. Sose tudni, hogy milyen úton jut el a címedre a kripto. Pl. ETH-Kraken esetében kétszer is pakolgatják smart contractokon keresztül őket, a szokásos gas közel dupláját vonják így le. És nem igazán szoktak szólni róla ha ez változik, szóval fő a bizalmatlanság.
    2. Bányássz a saját walletedre, ami tényleg a tiéd. Ez főleg ERGO esetében lehet kritikus, mivel nagy exchangek még nem listázták. Lehet a gate.io a legnagyobb és legmegbízhatóbb, de azért nem egy Coinbase/Binance szint. És utóbbit is próbálják szopatni serényen, jobb félni mint megijedni.
    3. Ha összegyűlt a kívánt összeg amit kivennél, akkor a walletedből 0.0011-ért kiutalod az általad választott exchange-re. Igen, kérdezheted, hogy ennek mi értelme van, ha úgyis pl. a gate.io-n fog kikötni a kriptód. Az értelme az, hogy nem teszed ki magadat extra kockázatnak azzal, hogy állandóan ott tartod az összes kapált coinodat (ki tudja hány hónapon, éven át?). Plusz, ha ne adj isten fél év múlva vennéd ki először: lehet addigra már listázva lesz az általad egyébként legtöbbet használt exchange-n is (pl. Kraken, Coinbase vagy Binance).

Új hozzászólás Aktív témák