Új hozzászólás Aktív témák

  • Plasticbomb

    addikt

    válasz rii #30293 üzenetére

    Na, később, otthonról próbálok egy csokor választ összeszedni neked..
    CSM: nagyon lerövidítve régi biosos eszközök uefis supportja (támogatása). Namost buos macben nincs, ráadásul előfordulhat, hogy ha engedelyezve van, akkor az uefi BIOS módon kezeli az alkatrészeket, ami esetenként bekavarhat. Ezért ajánlatos kikapcsolni, mert akkor az uefi csak uefis módon kezeli le a gépben lévő alkatrészeket. Gondolom nem tervezel régi tervezésű alkatrészeket használni, szal ne is gondolkodj, nyomd ki.
    Bios/uefi frissítés: nem ugyanaz az alaplapod, neki lehet, volt valami oka azon az alaplapon, amiért az újabb helyett visszarakta a régit. Nyugodtan frissítsd le a legújabbra.
    Usb: csak akkor tilts le usb-t, ha tudod melyik foglalatokhoz tartozik az adott usb vezérlője, különben csak nézel majd, mint rozi a moziban, hogy miért nem működik.

    Az, hogy a z említett dolgok miért nem kellettek eddig os telepítéséhez, az annak az oka, hogy az osx nem arról szól, hogy általad összerakott rendszerre rakod, hanem előre elkészített konfigurációra kerül, s így csak azzal foglalkozik a gyártó, neki meg így egyszerűbb, hogy azokat az efiben felkonfigurálta már. Macan sincsenek ezek előtted, de te nem macre akarod tenni, ahol viszont ezekkel foglalkozni kell.

    Többit később, vissza kell mennem dolgozni (engem innen nem akarnak kirúgni, hogy a fene essen beléjük, pedig egyszerűbb lenne nekem...)

    [ Szerkesztve ]

    ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

Új hozzászólás Aktív témák