Új hozzászólás Aktív témák

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz flash7 #18988 üzenetére

    Szép kis történet, pár ilyen, és egy kisebb cég becsukhatja az ajtót. NOD 4 = 2010-es verzió(!!!)... Gondolom az OS alatta XP, vagy uac nélküli/nem frissített win7. Kemény leckék ezek:( A NAS gondolom nemigen akadályozhatta meg a fertőzött vezérgépről érkező fájlösszekavarási parancsokat, bármilyen linux is volt rajta.

    Azt semmiképp sem javaslom, hogy fizessetek, jó eséllyel eltűnnek a pénzzel (99%?). Esetleg azután, ha minden próbálkozás kudarcot vall... Az jó jel, hogy a fájlok megvannak. Megpróbáltál párat beazonosítani (pl méret alapján: 20-30kB = pl kis .doc vagy pdf-file), eredeti kiterjesztést visszaadni és megnyitni/pár egész kicsit (.inf, .txt, stb szövegfájlok: ha olvashatók maradtak, akkor van remény, és csak a neveket/kiterjesztéseket kavarta össze ez a gyönyörűség) simán notepaddal beolvasni? Ha tényleg cryptelve van a fájlok tartalma, akkor a nyakoncsípett kártevő paramétereit el kell küldeni pár vírusirtós cégnek - mint fentebb is írták. Hátha valaki tudja dekódolni (néha pl elköveti azt a hibát a vírus írója, hogy a registrybe menti a kulcsot - ez persze kinyiffanhat, ha nem megfelelő vírusgyaluval takarít az ember).

    Remélhetőleg a főnököd tanult a leckéből... (#1: keres egy hozzáértőt, aki belövi biztonságosra a rendszert, #2: áttértek a napi backupra)

    [ Szerkesztve ]

    30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Új hozzászólás Aktív témák