Új hozzászólás Aktív témák

  • jozsi252

    veterán

    Sziasztok

    Szeretnék segítséget kérni kiegészítő program vásárlásában. Történt ma reggel hogy böngészés közben, kaptam egy olyan ablakot amivel már sokan megjárták, mégpedig felhívás rendőrségtől hogy fizessek be 25k-t, vagy fel leszek jelentve, NNI, interpol, illetve több magyar rendőr szervnek a logója szerepelt az ablakban. Na most én ezt az ablakot nem tudtam bezárni. Azt hittem hogy bekaptam ezt a vírust én is.

    Kaspersky Internet Security 2013 van fent. Lefutattam, de nem talált semmit sem. Csökkentett módban elindítottam a gépet, shell-nél megnéztem és explorer.exe szerepelt, szóval ott nem volt elírva semmi. Majd letöltöttem az ingyenes kipróbálhatóságot biztosító Malwarebytes programot, ott is csináltam egy teljes ellenőrzést. Majd a következő dolgokat találta meg.

    PUP.Optioanl.Sprotect.A

    Neten utánajártam, de ez nem vírus/kártevő elvileg. Alapból az MBAM nem is rakott pipát mellé hogy kellene törölni. Szóval akkor van rá esély hogy nem is volt vírus a gépben, csak szimplán kaptam 1 felugró ablakot amit nem tudtam bezárni?

    És akkor visszatérek az eredeti kérdésemre. Néztem a Malwarebytes weboldalon hogy a PRO verzió 5662 ft-ba kerül. Hogyha már a KIS 2013-at megvásároltam amúgyis, akkor érdemes erre is beruházni? Vagy inkább akkor lenne több értelme hogyha valami ingyenes vírusírtóm lenne?

    Köszönöm :R

    iPhone 13 Pro Max

Új hozzászólás Aktív témák