Új hozzászólás Aktív témák

  • Jorus

    nagyúr

    Sziasztok! Először is boldog karácsonyt! :) Másodszor pedig némi segítségre lenne szükség, milyen vírusirtót próbáljak ki.

    Mondom, mi a helyzet, bocsánat, ha kicsit hosszú lesz. Szenteste, szülök gépe, jelzik, hogy nincs net pár napja. Oké, megnézem. WIn7 Home Premium, legális, friss. Windows tűzfal aktív, a gépen friss Avast van. A vas egy tavaly vásárolt i3-as konfig 4GB RAM-mal, stb. ISP a Digi, a PC a routerre kábelen kapcsolódik. Böngészők (IE, FF, Chrome, Palemoon, mindből a legfrissebb) valóban nem nyitnak meg egyetlen oldalt sem, leakadnak ott, hogy "Várakozás a szerverre". Olyannyira nem kapcsolódnak, hogy a routert sem érem el a böngészőből, illetve egyik védelmi program sem tud kapcsolódni a szerverére frissítések keresése/letöltése érdekében.

    A routerre minden más eszköz képes kapcsolódni WLAN-on, sebesség, ping rendben. Ha a PC-n próbálok vmit pingelni, szépen működik. Néztem tracert-t rajta, gond nélkül mennek a csomagok. Indítottam torrentet, gond nélkül fut, beVNC-ztem a saját, otthoni gépemre, normál sebességgel megy a kapcsolat, ahogy TeamViewerrel is ez a helyzet. Tehát a szolgáltató, netkapcsolat, router rendben van, automatikus indításban, illetve az összes felhasználó futó processei között semmi olyat nem találtam, mi nem odaillő lenne.

    Érdekes, hogy a gép újraindítása után 3-4 percig működnek a böngészők rendesen, aztán annyi. Ha a gépet csökkentett módban indítom, akkor a probléma nem jön elő, az összes böngésző rendben működik.

    Futtattam teljes rendszerellenőrzést Avast-tal, normál és csökkentett módban, aztán boot idejű vizsgálatot, talált is pár dolgot, törölte őket, ám a probléma fennáll. Futtattam Spybotot, illetve Malwarebytes-ot, ezek is találtak ezt-azt, de a problémát nem oldották meg. Töröltem az összes böngészőt, Flash-t, Java-t eltávolítással és fizikailag is, utána ment rá registry cleaner, majd a fenti vírusirtás, Spybot, Malwarebytes, de semmi, a probléma maradt.

    És itt kellene vmi tipp, hogy milyen vírus lehet ez, és mivel lehetne leirtani. Ha nagyon nem lesz más megoldás, akkor a hétvégén újrahúzom a gépet, de az nem túl elegáns. :)

    Köszönöm előre is a segítséget!

    ''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Új hozzászólás Aktív témák