Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz Fényhozó #4055 üzenetére

    A rendszerpartíciót mindenképp lassú formattal a telepítőből (XP-nél egyszerűbb, Vista/W7 esetén csak parancssorból lehetséges a lassú formázás)

    Nem elrettentésként, de vannak olyan autorun elven induló/fertőző kártevők, amely a lemez partícióit, pendrive-ot, fényképező/telefon memóriakártyáját is meg fertőz. Pl Adott egy hdd, 2 partícióval, C a rendszer D az adatoknak. Ha a D fertőzött ilyen kártevővel, akkor hiába telepíted újra az OS-t és formázod le a C-t akár lassú formattal is, abban a pillanatban amikor feltelepítetted az OS-t és az először elindul, már vissza is fertőződsz, mert a lemezkezelőnek muszáj "felismerni" a partíciókat egy lemezen, viszont amikor ez az inicializálás megtörténik, a kártevő már támadásba is lendül...(Ilyenkor ugye még semmilyen védemi progi nincs telepítve)
    Magyarul vannak olyan esetek, amikor csak akkor lehetsz biztos a dolgodban, ha a hdd-ről az összes partíciót letörlöd, majd újra létrehozod újra...

    Annyit mindenképp érdemes megtenni, hogy nem csak a rendszerpartíciót, hanem a teljes hdd-t átnézetni a kergetőkkel...

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák