Új hozzászólás Aktív témák

  • Szellem.

    Topikgazda

    válasz _Atesz #60835 üzenetére

    Eljutottunk arra a szintre, hogy mások lettek az egyéni preferenciák egy termékkel kapcsolatban! Én nagyon szerettem a Kaspersky termékeket, de évek óta ugyan azokkal a problémákkal szembesít, ami már elég lett. Kipróbáltam az elmúlt időszakban egy pár védelmet, de mindig visszatértem. Lehet ez megszokás vagy csak ragaszkodás, de az tény, hogy nem tudtam szabadulni tőle. Korábban mér írtam, hogy vettem F-Secure licencet, használtam 2 évig az EAM-ot, amit szintén nagyon szerettem, de valamikor nagyon elrontották és az, hogy jelzés nélkül blokkol játékokat, meg programokat ez szintén betetőzött.
    A Defenderrel meg vannak még fenntartásaim, de ezek csak az én hülyeségeim. Nagyon jó termék, és tudatos felhasználónak ajánlott kategória. A nem tudatosnak meg teljesen mindegy, hogy mi kerül a gépére, mert az előbb vagy utóbb úgy is szembe fog nézni egy fertőzéssel.
    Az F-Secure elöző verziói sem voltak nálam problémásak. Volt a bitdefenderes motor idejében felesleges blokkolása, meg a tesztek szerint sok a fals riasztása, de nálam az utóbbi nem jelentkezett. Az tény, hogy nem vehető észre a gépen. Nagyon szimpatikus a számomra az egyszerűsége, szimpatikus, hogy az összes bányászó szkriptet blokkolja alapból, és ahogy már beszéltük, nem akar rád tukmálni semmit, hogy vedd meg. Kaspersky ellenben elment abba az irányba, hogy a programon belül amiért fizettem, rám akar erőltetni olyan alkalmazásokat amiket én nem akarok. Ha veszek egy programcsomagot amiben tételesen fel van tüntetve, hogy mi van benne, akkor azzal én tisztában vagyok és ne küldjön üzeneteket, meg ne telepítsen parancsikonokat, hogy vegyem meg a password managert, stb.

    Ma kellemes tapasztalat az F-Secue-ral:
    Reggel bejelentettem, hogy a MediaPlayer Classicot még mindig blokkolja értesítés nélkül.
    8:34-kor bejelentettem és most jött a válasz tőlük:
    Greetings,

    Thank you for your submission.

    Our analysis has found that the file you submitted is clean.

    We have identified the issue as a False Positive, which will be resolved automatically via F-Secure's Security Cloud.

    For environments where applications change or get updated often, we recommend to configure Exclusions inside your F-Secure product.

    Azaz, kivették, kiveszik a hamis blokkolásból. Na, ilyenekkel a Kaspersky nem foglalkozik. Ott kész kálvária bejelenteni egy ilyet és szarnak foglalkozni vele.
    Jó tudni, hogy ha van gond, akkor erre ilyen gyorsan reagálnak!

    Ja, aztán meg a másik dolog a Kasperskynél, hogy most már licencet kérnek be, hogy segítsenek. Free termékekre nem is adnak terméktámogatást.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák