Új hozzászólás Aktív témák

  • Rowon

    veterán

    Sziasztok,

    Tanácsot szeretnék kérni Windows 10 Home biztonság tekintetében. Alább részletezném a jelenlegi beállításaimat és tudnátok-e úm. kritizálni, hogy megfelelően csinálom-e a dolgokat, avagy sem?

    Jelenleg fizetős védelmi szoftver van rajta (K*****sky I. S.), de van vele kapcsolatban némi aggályom. Nem azért, mert nem akadályozná meg a problémákat, hanem, mert több másik terméknél is megjelennek hírek, hogy bizony a felhasználók adatait harmadik személynek kiadják. Nem, mintha lenne takargatni valóm, DE pl. rendszeresen fizetek online és hát... bankkártyaadatok, stb.

    Ha már van egy Defender a gépen és az AV-Comparatives tesztjén igen jól szerepelt, akkor minek fizessek egy másik termékért? Nem nézek pornót, játékokat csak Steamen keresztül töltök le, filmeket csak HBO Go-n nézek, szóval mindenben igyekszek törvényes úton járni. Ingyenes szoftvereket használok ugyan, de ezek ismert termékek (pl. VLC, 7zip, Xnview, Geek Uninstaller, foobar2000, CPU-Z, stb.) és mindig az adott fejlesztő honlapjáról töltöm le őket. Drivereknél szintén csak gyártói honlapról töltök le.

    Böngészőből a legfrissebb Firefox van fent blokkoló bővítményekkel, mint DuckDuckGo Privacy Essentials, uBlock Origin, HTTPS Everywhere, Ghostery, Privacy Badger, FB Container, Web of Trust. Keresőnek csakis kizárólag DuckDuckGo-t használok. Chrome sose volt fent, az Edget pedig csak bottal szoktam piszkálni, messziről.

    Üzenetküldéshez Signal desktopot használok, e-mail fiókom pedig a Tutanotánál van.

    Szerintetek ez így elég lehet-e ahhoz, hogy ne kelljen fizetős vírusirtót használnom? :)

    Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

Új hozzászólás Aktív témák