Új hozzászólás Aktív témák

  • Vertigo18

    addikt

    válasz Krystal_s #71275 üzenetére

    Nos, úgy tűnik megvan a kis hamis... Nem tettem fel a Farbart, amit itt írnak, hanem alaposan átböngésztem az oldalt és észrevettem ezt a részt:

    "begin ShowMessage('Внимание! Перед выполнением скрипта AVZ автоматически закроет все сетевые подключения.' + #13#10 + 'После перезагрузки компьютера подключения к сети будут восстановлены в автоматическом режиме.'); ExecuteFile('net.exe', 'stop tcpip /y', 0, 15000, true); if not IsWOW64 then begin SearchRootkit(true, true); SetAVZGuardStatus(True); end; TerminateProcessByName('c:\program files (x86)\transmission\transmission-qt.exe'); SetServiceStart('Transmission', 4); DeleteFile('C:\Program Files (x86)\Transmission\Qt5Core.dll','32'); DeleteFile('c:\program files (x86)\transmission\transmission-qt.exe','32'); DeleteService('Transmission'); DeleteFileMask('C:\Program Files (x86)\Transmission', '*', true); DeleteDirectory('C:\Program Files (x86)\Transmission'); DeleteFileMask('C:\ProgramData\RobotDemo', '*', true); DeleteDirectory('C:\ProgramData\RobotDemo'); BC_ImportAll; ExecuteSysClean; BC_Activate; RebootWindows(false); end."

    Ugye ebben fel van sorolva az, amit eltüntettek a víruson kívül, ebből lehetett arra következtetni, hogy a robotdemo könyvtár visszapakolásáért a "C:\Program Files (x86)\Transmission" könyvtár a felelős. Tehát a robotdemo-exe-t leállította, karanténozta a Malwarebytes, én letöröltem a Robotdemo könyvtárat, aztán megpróbáltam letörölni ezt a Transmission könyvtárat manuálisan. Természetesen felét (dll fájlokat és egy exe állományt) nem engedett, így újraindítottam csökkentett módban. Ilyenkor a Malwarebytes se indul, de a Transmission könyvtár tartalma sem pakolta fel a Robotdemo könyvtárat, csökkentett módban pedig már tudtam törölni a Transmission könyvtárat.

    Újraindítás után félve vártam a jobb alsó sarokban felbukkanó ablakot (itt bukkant fel eddig minden indítás után szinte azonnal, hogy blokkolta a robotdemo-exe-t), de csak nem jött. Megnéztem a Malwarebytes log fájlját, hátha csak a szöveges buborék nem érkezett meg, de nem, indításkor nem talált ilyen exe-t. Megnyitottam az APPDATA könyvtárat, ahova a teljes Robotdemo könyvtárat pakolja, de nem volt meg a könyvtár. Ezután leellenőriztem, hogy nincs-e véletlenül visszamászva a Transmission könyvtár, de úgy látszik az volt a gyökere, mert az sem pakolódott vissza. A processzorhasználatom pedig 3%-on áll.. :)

    Szóval végül sikerült, köszönöm az érdemi segítségeket! :R

    Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!

Új hozzászólás Aktív témák