Új hozzászólás Aktív témák

  • madrac

    őstag

    válasz bencze #125083 üzenetére

    Nem hülyéztem le mindenkit. Valamit nagyon félreértelmeztél. Igenis az egyik oldala az ilyen konstrukcióknak lelki eredetű, mert nagyon sokan tényleg elhiszik azt, hogy részletre nem annyiba fog kerülni, és azt a hamis képzetet kelti, hogy akkor az is megengedheti magának akinek 0 Ft megtakarítása van. Továbbra is oltári nagy butaságnak tartom, hogy olyanok ugranak bele többszázezres kölcsönökbe egy felsőkategóriás luxus termék miatt, akiknek az anyagi és egyéb élethelyzetük ezt egyáltalán nem indokolná, és elég egy kis botlás a hosszú futamidő alatt ami miatt nem tudja fizetni a részleteket, majd még ő lesz felháborodva, ha küldik a bírósági végrehajtói határozatot a nemfizetés miatt...
    Akkor visszakérdezek. Miért szórakozzon az ember hitelszerződéssel meg plusz kapcsolódó kötöttséggel, kötelezettségekkel egy újabb pénzintézetnél (akik ugyebár nem a szeretetszolgálat, valljuk be..), és annak rendszeres törlesztésével, ha egyszer egyben is kitudja fizetni az adott terméket enélkül is? Ez is csak azért van, mert könnyebb egyesek lelkének az a hamis érzet, hogy óó, mi az a kevéske havi részlet, úgy már nem is fáj az a nagy összeg amibe kerül, és mondjuk egy használt autó áráért vesz egy luxus telót részletre... Az pedig valahogy nem túl életszerű, hogy akinek egyébként is van megtakarítása, annak pont a termék ára hiányzik a hosszútávú befektetéséből, mert a hitel futamideje alatt 500 Ft-ot keresne azzal, hogy nem kell kiadnia a teljes vételárat, és közbe fialtatná a tőkéjét.
    Egy szó mint száz, felnőtt emberként felelősséget kell tudni vállalni a költéseinkért, és tudni kell, hogy mi az ami még nyugodtan belefér és nem bánja meg az ember később. Ha valaki igazából nem adna ki ilyen sok pénzt mondjuk egy telóért egyszerre, az részletre se vegye meg. Ez az én véleményem.
    Autó, lakás, meg szerintem teljesen más kategória, de ott is ugyanúgy ésszel kellene beleugrani egy évtizedekig tartó hitelbe, ahol ugyanúgy igaz, hogy aki egyáltalán nincs elengedve anyagilag és szorosan kiszámolt pénzből gazdálkodik hónapról hónapra, az ne a luxus változatba ugorjon már bele, ha már egyszer kénytelen.

Új hozzászólás Aktív témák