Új hozzászólás Aktív témák

  • bencze

    senior tag

    Tavaly májusban szereztem be egy mate 20 pro-t, jó áron volt valami 300 euró használtan. Párhoz földhöz vágtam, sarkai kicsit rondák, amúgy megy csak kezdtem unni. Már pár hete viszket ott hátul, hogy mi lenne, ha lecserélném. Gondolkoztam mi az ami fontos és amiből nem szívesen adnék le:
    - android auto menjen (nem tudom mennyire telefonfüggő) - waze, google maps, sygic, zene - USB vezetékes az autóm ha számít
    - arcfelismerésre nagyon rászoktam, nem tudom mennyire elterjedt de jó lenne ha jól működne, sötétben is stb. akkor kb mindegy milyen ujjlenyomat olvasója van
    - dual sim!
    - tárolás - 75gb van a jól belakott telefonomon (főleg spotify playlistek), 128-as verziókkal valszeg ellennék, most is szabad 30+ gb.
    - 6 gb ram van a telefonomban, manapság mennyire számít ez? látom sok telefonban ugyanennyi van, pedig az enyém egy majd 3 éves modell.
    - képe elég szép, fotózni is egész jó, nem művészetre használom de pl dokumentumokat fotózok be néha és jó ha van kontraszt, olvasható stb.
    - garmin connect - Fenix 6 órám van, azzal beszélgessen bluetooth-on.
    - zene főleg android autón kell, de van bluetooth fülhallgató, de még a rendes fejhallgatómra is vezettem ki, nem baj, ha usb-c -s.
    - ha bír esőt az nem árt, szeretem néha lemosni csap alatt és néha futok esőben, hóban, bírja ki (úgy figyeltem ez sok kínai modellt kiszór).

    Van vagy 100 appom: naptár / időjárás, kommunikáció, közlekedés pl bkk app meg hasonlók, pár content app mint reddit, pár MFA authenticator, dropbox és társai, bankos appok, revolut, wise ilyenek.

    Szeretem ha gyors egy telefon, nem várok rá, és ha nem crashel sokat. Jó ha sokáig támogatják frissítésekkel. Erre még mindig volt nemrég egy biztonsági frissítés, habár tuti nemsokára leállnak vele. Egy baja van, van, hogy újraindul és nem jöttem rá miért, de ritkán, talán 1-2 hetente. Német és magyar simmel használom.
    A gyártói launcher nem számít melyik mert alapvetően Novát használok 10 éve.

    Itt sokszor a Snapdragonos verziókat ajánlják de egy csomó telefon Exynosos ahogy nézem szóval ezt nem egyszerű véghez vinni.

    A topicban amit sokszor ajánlotok: s20 FE 500 eur, s21 5g 650 eur, esetleg pixel 5 630 eur, de közben 700 alatt látok refurbished jó állapotú, garanciás s20 ultrát rendes nagy cégtől (akik amazonon árulnak és ilyen 50 ezer értékelése van), ezek mellett még ha overkill is amire nekem kell de az erősebb hardver miatt nagyon gondolkodom rajta, ár / érték arányban ahhoz képest mit ad többet okénak tűnik így hasonlítva. A többinél nincs ekkora árengedmény a használtakra, ha van egyáltalán.
    Szóval jókat nézegetek? Ha nem kenyérre kell, tényleg megéri az árkülönbséget vagy valamit benéztem? Kihagytam valami még jobb alternatívát? Nem vagyok samu fanatikus de nem is zavar, több volt korábban. iphonet ne ajánljatok, van egy céges xr mellettem az íróasztalon, jó lenne csak béna a szoftvere.

    [ Szerkesztve ]

    -= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

Új hozzászólás Aktív témák