Új hozzászólás Aktív témák

  • petakpa1

    őstag

    Egy két hónappal ezelőtt segítettek Muteromnak telót választani, nagyon bevált köszönjük!

    Most Anyós lenne a soros kicsit más igényekkel, ebben kérnék segítséget:
    - Árkategória. 50-70, max 75 ezer Ft-ig, de ha olcsóbb az még jobb.
    - Használt vagy új? Új
    - Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan lehetőleg gyártói garanciával
    - Hosszú vagy rövid távra tervezel, kifejezetten hosszú távra, akár 5 évig is használná
    - Mire használnád? Totál alap felhasználás: telefonálás webböngészés, Viber, google app, illetve alkalmanként Netlix és HBO Max, de utóbbiakat alapvetően okostv-n nézi, szóval csak működjenek a telón és ennyi.
    - Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, Android
    - Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? 6-6,5" képernyő, de nem gond ha csak Full HD felbontás
    - Egyéb elvárások:
    - Min 4 GB RAM, de inkább 6/8 GB. Az appok mérete egyre csak nő, nem optimalizáltak sem memóriahasználatban, sem CPU erőforrásban. Ezért 2-3 év múlva mind a RAM mind CPU kevés lesz.
    Viszont mivel Anyós tényleg csak pár alap appot használ, nem multitaskingol, ezért azt gondolom az fontosabb lesz neki, hogy az általa használt pár app elférjen a memóriában, mintsem, hogy az appok CPU erőforrás igényesek és amiatt lassú a telefon. A meglévő és pár év múlva nyilván szűkössé váló CPU erő inkább az appok hajtására legyen felhaszálva mint OS általi folyamatos swappolásra a szűk memória miatt.
    - Márka: Huawei-el jó tapasztalatok voltak a családban, de Google Play kell hogy legyen, azaz csak esetleg újrakidaott modell jöhet szóba ha jól értem a Huawei helyzetét. Samsung nekem nem annyira jön be, de Fater boldog az A40-vel, szóval nem zárom ki. Muternak vásárolt Xiaomi 11 Lite 5G NE felülmúlta a várakozásaimat, így jöhet ismét Xiaomi, de kicsit olcsóbb verzióban. Jöhet bármi más márka is ami nem nagyon unikum, valamiféle support van hozzá azért, értelmezhető darabszámban eladják EU-ban is.
    Előre is köszi a javaslatokat!

    "... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

Új hozzászólás Aktív témák