Új hozzászólás Aktív témák

  • time87

    csendes tag

    Üdv!

    Barátnőm részére keresnék okostelefont. Elég nehézkes a helyzet, már a második körön vagyunk túl gondolati síkon, felvázolnám, mik a nehezítő körülmények:

    • Mindenképpen új készüléket szeretnénk vásárolni
    • Szolgáltatói kínálatból a Telenor jöhet csak szóba
    • Sony Ericsson K310i után történik a váltás, ami megbízhatóan működött, ezért egy jól használható, szép magyar szóval élve smooth felhasználási felületet képzelnék el számára
    • Hosszú távú befektetésként lenne a készülék kiválasztva, jó lenne, ha 1-2 év múlva is gördülékeny maradna a rendszer
    • Ezekből adódóan mindenképp szerencsés volna legalább 1 GB rendszermemória
    • Csak android operációs rendszerben gondolkoznánk
    • Az összeg, amit rá tudunk szánni 30 ezerről muszáj jelleggel 60 ezer forintra kúszott. Ez már nagyon fogcsikorgatós, max pár ezerrel tudnánk fentebb menni (elmebajnak érezzük ennél nagyobb összeg elköltését egy készülékre (igazából már ekkorát is))
    • Általános célra lenne használva, nem lesz megizzasztva óriási játékokkal (de ettől függetlenül szerintem szerencsés lenne az erőforrás tartalék a hosszabb élettartam miatt)
    • Jó lenne, ha nem hullana atomjaira fél év alatt, megbízható készüléket keresnénk
    • Nem hátrány, ha nem batár nagy, bár tudom, hogy a trendek nem nekünk kedveznek

    Amíg az olcsóbb megoldásokat kerestük, szóba került az Alcatel One Touch Pop C3, azonban a mobilarenás teszt videó elvette a kedvünk tőle, úgy emlékszem, hogy nem minden tapit érzékelt megfelelően a kijelző.

    Jött a Huawei Ascend y300 (ezt telenoros ügyintéző is ajánlotta, illetve régebben mobilarena teszt alapján kinéztem magamnak is, hogy ha valamikor váltani kellene, megfelelne számomra), azonban a boltban kipróbálva az volt az érzésem, hogy fél-egy év múlva nem lesz nagy öröm használni a telefont.

    A napokban felbukkanó ZTE Blade Q Mini jelentette a fényt az alagút végén, amíg kicsit bele nem ástam magam a fórumokba, ahol a support minőségét többen is kifogásolták. Pluszban egy ismerősnél rákérdeztem, hogy neki hogy vált be a márka, mert láttam nála egy ZTE készüléket, mire felvilágosított, hogy céges telefon, kb. használhatatlan volt, magától újraindult/kikapcsolt és a kiosztott 3 darabból mind így viselkedett, illetve az egyik másodjára járja meg a szervizt. Ekkor letettem erről a választásról, pedig legjobb vételnek tűnt ár-érték arányban.

    Itt érkeztünk meg a jelenlegi helyzethez és összeghez.

    Amik nehezítik még a választást, azok az én személyes begyepesedett gondolataim, kérem, világosítsatok fel, hogy mennyi valóságalapja van ezeknek. Természetesen ezektől el tudok tekinteni, ha valami jó készüléket ajánl valaki. A soraim mindenki kezelje személyes véleményként, márkafetisiszták ne vegyék a szívükre, s egyben kíméljük meg egymást a személyeskedéstől.

    • A Samsung, mint gyártó nem szimpatikus, az android előtti telefonjaik menürendszere átláthatatlan volt számomra, a mostani sablongyártást és a telefonokon megjelenő giccsparádét-vízcsobogásostól, marketingosztályból parancsként kiküldött „természet ihlette” gondolatostól a búsba kívánom. (Lehet valahogy az ilyen giccskészülékekre valami letisztult launcher-t telepíteni? Mennyire befolyásolja ez a használhatóságot?)
    • Az LG-ről régen hallottam, még a chocolate mobiljaik idejében, hogy botrányosan rossz minőségűek a készülékek, sok a meghibásodás. Használt mobilkereskedő ismerőstől származott az infó. Kell ezzel még számolni manapság is? Maga a gyártó szimpatikus az innovatív megoldásai miatt.
    • A Sony készülékek kevésbé tetszenek, sablonosak külsőre, nem szimpatikus, hogy sokáig várakoztak a TFT kijelzők hanyagolásával (pont, mint anno a memory stick-el), valahogy az egész cég lomhának tűnik nekem. A szoftverfrissítésről is hallottam 1-2 éve némi panaszt, hogy késlekedik vele a gyártó, szerintem megismétlik azt, amit Sony Ericssonként, bár ne legyen így. Emiatt nem feltétlen választanék a termékpalettájukról. Ja és a giccsversenybe beszállás a gombok alatti színes, kijelző árnyalathoz igazodó ledekkel is taszítóvá teszi az egészet.
    • Jó volna olyan készüléket választani, amihez egy ideig akad szoftverfrissítés. Nekem most egy xperia x10mini készülékem van, így megtapasztaltam, milyen az, amikor egy telefon már a vásárlás pillanatában elavult, s mekkora probléma, ha nem érkezik rá következő android.
    • Az alsó/alsó-középkategóriás gyártóktól tartok minőségbeli problémák miatt (rossz szoftver, széthulló telefon)

    Azok a készülékek, amik szóba kerültek 60 ezer forintig a telenor ügyfélszolgálatos ajánlatával, az a Galaxy Core Plus és az LG L7 II. Ahogy utánuk olvastam, mindkét készülék 768 MB rendszermemóriával rendelkezik, így az árukat sokallom.

    A következő jelölt a Motorola Moto G. Árban túlnyúlik kicsit a terveken, azonban teljesítményre a legjobbnak tűnik. Ami hátrányként adódik, a magyar nyelv hiánya (bár épp most tanul barátnőm angolul, így ez nem zavarná), illetve az expansys-től való beszerzés és a kényelmetlen garanciális ügyintézés. Fórumban olvastam, hogy van magyar szerződött fél Motorola telefonokra talán (a neve most sajnos nem ugrik be), a garanciális ügyintéséről van bárkinek tapasztalata? Illetve az expansys oldaltól való rendelés vámköteles, vagy nem? Azt olvastam, hogy maga a webshop megbízható, illetve talán vámot sem kell fizetni, de inkább rákérdeznék tőletek. Alkalmazással használható módon rá lehet bírni a készüléket magyar billentyűzet működtetésére? Ha a menü angol is marad, legalább az üzeneteket el lehessen küldeni ékezetekkel.

    Rátaláltam még az LG Optimus F6-ra, azonban sokat nem tudok róla, a mobilarena teszt jó készüléknek hozta ki. Előnye lenne, hogy van a telenor árlistában, helyben lehetne intézni a garanciát és egy nagyobb összegű feltöltés esetén 10000 Ft kedvezményt lehet kapni a készülékre. Azonban ha csak a készüléket nézem a szolgáltatások nélkül, azt érzem, hogy nem igazán rúg labdába a Motorola mellett.

    Összességében ennyi. Persze tudom, moziba ne vigyetek, meg ennyi pénzért mit akarok én és különben is, de akinek van valami tippje a feltételeket figyelembe véve egy jó készülékre, azt szívesen várom.
    Köszönöm szépen a segítséget!

    Ide kéne egy ötletes aláírás, gondolkodnom kell még rajta! -- kulagép -- kulatelefon

Új hozzászólás Aktív témák