Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz Stauffenberg #58633 üzenetére

    a páromén is az utolsó t-s firmware van, tiszta alapra tettem fel odin által, és nincs vele gond, nem akar állandóan lefagyni. belassul, ha hetekig nincs kikapcsolva/újraindítva, de csak ennyi, annyit meg ér a használható sebesség, hogy hetente újraindítsa az ember.
    nem hozza a csúcskategória sebességét, de nem is abba a(z) (ár)kategóriába tartozik, meg el is járt felette mára az idő.
    nexus és iphone setén adott a hosszú támogatás - előbbi fejlesztő telefon, utóbbi meg más (ár)kategória, bár ott is adott a probléma, hogy ha kifut a támogatási intervallum, az utolsó ios verzió már lomhábban fut rajta, sokak szerint nem véletlenül -, a többi gyártónál nem jellemző, hogy a közép és alsóbb kategóriában is 2 - 2.5 évesen támogasson típusokat.
    nem kiárt, hogy nem készül több nexus típusú mobiltelefon, és akkor aztán a hosszú szoftveres támogatáshoz sem lesz jó viszonyítási alap, legalábbis android fronton.
    bizonyos gyártók csak 1 - 2 típust fejleszt(het)nek/ad(hat)nak ki évente, mások meg többet, kinek milyen üzletpolitikája, kerete...stb adott hozzá, mindenki másként csinálja, és aki kevesebbet, az bizonyos esetekben a hosszabb szoftveres támogatással próbálja megtartani az ügyfeleket, amíg a (sokkal) több típust kiadó más téren kap kompenzációt, így nem kényszerül rá annyira, hogy sokáig támogassa akár az olcsóbb kategóriát is.
    amennyi felhasználót esetlegesen elveszítenek a sok típust kiadó gyártók azzal, hogy nem támogatják kellően sokáig a közép és az olcsóbb kategóriás típusaikat, annyit - vagy még többet - nyernek a sok új típus által, hiszen érvényesül a nagy számok törvénye, arról nem is beszélve, hogy az okostelefont használók jelentős százaléka nem is tudja, milyen firmware verzió van a telefonján, nem frissíti még akkor sem, ha épp van/lenne rá újabb verzió, nem mókolja...stb, hanem csak használja.
    itt a fórumon az átlagtól hozzáértőbbek vannak jelen, de a kérdezők, tanácsot kérők közül sem mindenki a hosszú szoftveres támogatást jelöli meg elsődleges szempontnak.

Új hozzászólás Aktív témák