Új hozzászólás Aktív témák

  • gratzner

    tag

    válasz lsc #103734 üzenetére

    Figyu!

    Először is köszönöm a hozzászólást. Mind a kettőt. Az első megerősítette azt amit tudtam, a második pedig az elképzeléseimből erősített meg egyet.

    Másodszor, nem kell gondolatolvasó tanfolyam :) tény hogy nem írtam, hogy már nincs meg a 400-as, de azért az is tény, hogy azt kérdeztem, mi legyen az utód, nem pedig azt, hogy elég-e a mostani.

    A játék nem fő szempont egyébként, ritkán kap el a hév, de olyankor legalább 10 percig lövöldöznöm kell, hogy megint ne érdekeljen pár hétig, hónapig a téma... :) Ezért is esett szó pl. 480-ról, nem pedig 1070-1080 és a felső kategória szörnyszülötteiről. Inkább a virtualizáció, ami sokszor erőforrás igényes.

    Tudom, hogy elég lenne a Hexa 400+, de mivel úgy alakult, hogy ez kirepült, illetve kevés alkatrészhez rohadtul sok az a fölösleges kábel, amit eddig a táp mögé kellett dugdosnom, úgy gondoltam legyem már moduláris a rendezettség kedvéért. Ha meg már moduláris, akkor úgysem úszom meg olcsón, ha meg nem úszom meg olcsón, akkor a kicsit drágább helyett már lehet még egy kicsit drágább is, HA KELL.

    Ezen felül a kérdésemet azért tettem itt fel, mert az apróbb, finomabb részletek tudása a fórumtársaknál lehet hogy fellelhető ellentétben velem. Gondolok itt olyasmikre, mint hang/zaj, fordulatszám szabályozás, félpasszivitás, kábelek hossza, csapágy típusa, adott típusok jellegzetes hibái, stb.

    Amúgy az elképzeléseimet is részben az itt olvasottak alapján, részben egyéb internetes forrásokat olvasgatva szemezgettem, illetve az ajánlottakkal összevetve választottam ki. De némelyik válaszban olyan szép kis okosságokat olvastam pl. kábelek merevségéről, meghibásodási arányokról, rossz szériákról, hogy kíváncsi lettem a részletekre is. Hátha tud valaki valami okosat hozzátenni.

    Visszakanyarodva a lehetséges jelöltekhez, javaslatod alapján ameddig a keret engedi, lehet hogy 5-600 W környéke helyett egy ezeknél is minőségibb 400 W-os példányt kellene választanom?

Új hozzászólás Aktív témák