Új hozzászólás Aktív témák

  • kicsicsuvi

    tag

    Sziasztok!

    0-24-ben működő házi szervert építek, ehhez keresnék tápot.
    1 xeon x5650, 3 sata merevlemez, 1 sata ssd, egy r9 270x videókártya lesz benne, de a későbbiek során, ha ez kevés lesz, a tápnak elégnek kell lennie még 1 ugyanilyen procihoz, 2-3-szor ennyi adattárolóhoz, és még egy kis fogyasztásó, plusz tápcsati nélküli videókártyához.

    Az alaplapom egy fujitsu d2618 lesz, szerintem ez lesz a szűk keresztmetszet. Itt van a kézikönyv hozzá. Ez a 33. oldalon azt írja, hogy 3 tápcsatalkozó van a lapon: 8 pines a procinak, 24 pines az alaplapnak, és egy plusz 10 pin az alaplapnak.

    Az alaplaphoz vehetném a gyári 950W Hipro tápegységet (pontos típust nem tudok, de kérdezhetek), de ez nem tudom, mennyire megbízható, szerintetek érdemes egy 5-7 éves tápot folyamatos üzemre bevállalni? Van még itthon egy kb 1 éves Thermaltake TR2 600W-os tápegység, ezen nincs a plusz 10 pines csatlakozó, de más tápokon sem találtam. Nélküle vajon működne? Ha a Thermaltake most szerintetek elég, akkor egyelőre ezt használnám, és a későbbi bővítésnél vennék újat. Ha nem, mit ajánlanátok helyette?

    Köszi!

    Ja, és köszönöm a legutóbbi kérdésemre az SilverStone Strider SFX Gold 300W ajánlást, azóta is tökéletes csendben teszi a dolgát :R

Új hozzászólás Aktív témák