Új hozzászólás Aktív témák

  • Qru

    MODERÁTOR

    válasz csongi #1105 üzenetére

    Nem, ahogy írták előttem a rendes tápokra a gép felé leadható teljesítmény amit ráírnak, tehát a konektorból egy 600W-os táp kivehet lazán 600W feletti árammenyiséget.
    Nem szokták ráírni a tápokra csak ritkán, de létezik az overpeak tulajdonság, ami azt jelenti, hogy egy rövid idegi a specifikálnál többet is letud adni a táp.

    A másik dolog, meg hogy a tápok hatásfoka nem egységes. Olyan szinten sem, hogy nem egyforma a hatásfokuk a különböző terheltségi szinteken. Jellemzően az alul terhelt tápoknak a hatásfoka rosszabb a nagyon leterhelve meg ismét csökkenni kezd.
    Ezért nem érdemes egy egymagos Cerkás géphez 750W-os tápot venni pl vagy az ellenpélda: egy i7 900-as géphez 400W-os tápot társítani.

    mod:

    A nagy hatásfoknak meg azért így is van értelme, mert ha nagyobb a hatásfoka a konnektorból is kevesebb kraftot vesz ki ugye.
    Ezért kell arányosan tápot választani, hogy ne legyen az adott konfighoz mérten se túl alulterhelve se túlterhelve ahol nem olyan jó hatásfokkal dolgoznak még az ajánlott tápok sem.

    [ Szerkesztve ]

    #nincsbennetarcsi

Új hozzászólás Aktív témák