Új hozzászólás Aktív témák

  • Paxker315

    addikt

    válasz 용 Bob #128467 üzenetére

    nem kell kapkodni. Féloff, de már megosztom, mert ebben a topikban is központi téma a hatékonyság-zajszint.

    Nvidia GPU undervolt. Miért ne? MSI afterburner, ctrl+f, felhozza a feszültség-frekvencia görbét. Futass egy unigine heaven v bármi GPU benchmarkot, és nézd meg, meddig boostol a kártyád& milyen feszültségen. Utána a feszültséggörbén a turbo orajelhez tartozo frekvencianal vedd lentebb a feszultseget, persze ne elmeroggyantan. (0.975 jo kezdopont).

    Teszteld, ha stabil, örül, megprobalhatod 0.95-ön is, ha az is stabil, még jobban örül. Én kipróbáltam, 0.925-ig vittem le, változatlan órajel nélkül. Hőmérsékletben 5fokot nyertem, ventifordulatban pár százalékot, fogyasztást nem néztem, de, gondolom az is pár százalékot javulhat.

    Ahogy ebben a tesztben látni: [link] 222w-ról 182w-ra csökkent a 2070sup étvágya.
    YT tutorial [link]

    Miért gondolom relevánsnak? Mert a fogyasztást is csökkenti, a zajszintet, hőterhelést is, meg, nem baj az, ha nincs akkora magfeszültség, amíg a teljesítményt nem érinti negatívan :) Viszont előrebocsájtom: a szilícium-lottó itt is érvényes. A 2070Su founder's edition "szelektáltabb", így jól tolerálja az alulfeszelést, a jobb kártyák (Aorus, Gaming Z, Strix ROG, Phenix GS) szintén többet engednek játszani. Így mondjuk pont a belépőbb szintű, budget kártyáknál lehet, hogy nem tudsz annyi voltot csökkenteni, amennyit szeretnél, de, segond!

    Rövidebben válasz: Nem lesz gond az 500w-os PP10-el, maradhat :)

    legyen üres

Új hozzászólás Aktív témák