Új hozzászólás Aktív témák

  • Chaser

    titán

    válasz Potzee #45110 üzenetére

    Felidéztem milyen volt az utolsó kis konfigom. egy asrock lap, 2x4GB ddr3, egy sandy celeron, meg volt benne egy 5k4rpm-es 2.5" hdd. Ez így evett 25w-ot idle, nagyon terhelve 40-et konnektorból. Prime+furmark alatt talán volt 45-50W. SSD-vel ennél kevesebbet illene kérnie, de legyen 40 konnektorból. Mennyit fűt el ebből a táp? hát biztos nem sokat. annyi szellőzés meg jut a kondiknak is, hogy ne süljenek be. Ahogy mondtad cc 90CFM-es venti van a tápban gyárilag, de annak a 90-nek le kell hűtenie a 300W terhelést is. Ha lehűti, akkor talán 30CFM is bőven lehűt 30-40W-ot.
    A corsairnek írt valaki, hogy mért nyúl bele sok SeS táp venti vezérlésébe? Pedig nyilván egy 450VX-et nem 40W-os gépbe vesznek. Ott voltak is emiatt problémák, persze nem ilyen fogyasztású gépeknél. Az ő szagembereik pedig nem egy egy adott fogyasztású géphez buherálták a ventit. Jah hogy az SeS, és az ő szagembereik döntése az más:)
    Ventit meg azért kötöm mindig fixen 12V-ra, hogy ne fordulhasson elő olyan gond, hogy túl kicsi az indítófesz. Egy molex anya kiveztve a ventiből és ennyi. Mehetne közvetlen alaplapra is, de fene tudja, láttam már olyat hogy a z elvileg fix 12V leszabályzott ha a cpu hűtő is kisebb feszt kért, nyilván ez lap függő, 12V molex meg nem.
    És mindig teszteltem venti csere után a művelet eredményességét. Stressztesztek pár órán keresztül, aztán ha nincs hőmérő kézzel is lehet ellenőrizni a táp burkolatát, hogy milyen meleg, milyen levegő jön belőle.
    Megint szerzek valami olcsó jó tápot majd és venticsere, vagy picopsu, bár azokban nem bízom annyira.

    szerk: moha21Az én ventim speciel 12V-on ment 800rpm-et. Ugyan mért ne kötném 12V-ra? Amikor veszed a ventit nem árt megnézni, milyen feszültséghez milyen fordulatot generál. 1201 vagy mi volt a típusa.
    Van neki ventije, minek ajánlgassak ahhoz a pár W-hoz? Nem olyan légszállítású kell neki mint a gyári, mert ő nem 0-350W-ig tervezi terhelni a tápot, hanem max 15%-os terhelést ad neki, vagy annyit se.
    Szakbarbár az ángyod térgyekalácsa' az :P

    [ Szerkesztve ]

    _tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

Új hozzászólás Aktív témák