Új hozzászólás Aktív témák

  • chey

    csendes tag

    Helló!

    Komoly problémába ütköztem. Van egy Asus PCH-DL alaplapom, és úgy tűnik, hogy a Hipro W700WC3 tápom nem ad neki eleget a 3,3 és 5 V-os ágon. A Hipro tápot szeretném megtartani, mert a két processzor ~220 W csúcsfogyasztással bír, és mellettük van egy több mint 75W-ot fogyasztó HD3850-es videokártya is, 4 db 400 MHz-es OCZ Gold DDR DIMM és egy Areca ARC-1110 vezérlő.

    Az itt (95. oldal) található becslés egy 1 processzoros alaplapra vonatkozik, és ha visszavesszük a kártyák fogyasztását, valamint 2-vel kevesebb winyót veszünk, akkor is a Hipro táp határát (140 W a kombinált maximum 5 és 3,3 V-on) súroljuk, de lehet, hogy meg is haladjuk. Időnként leállnak az USB eszközök, máskor pedig beakad a hang, winyó, vagy éppen kattog a táp reléje, stb.

    A merész gondolat: be szeretnék rakni egy tápegységet a Hipro mellé, amiről csak az alaplap működne. A processzorok, a videokártya és a perifériák továbbra is a Hipro-ról mennének. Tudtok-e olyan tápegységet, ami
    - PFC-s (lehetőleg aktív)
    - ad -5 V-ot (a korabeli P4C800 alaplap el sem indul nélküle)
    - legalább 190W-nyi kombonált terhelést, de inkább többet elvisel az 5 és 3,3 V-os ágon

    Természetesen tudom, hogyan lehet két tápegységről (nem redundánsan) működtetni a rendszert (zöld zsinórt közös FET-re kötni, a FET-et az alaplap megfelelő tápcsatlakozójára kötni, az egyéb vezetékeket nem összekötni, 1 kOhm-os terheléseket tenni a Hipro táp lábaira. Megfelelő kiegészítő panel és jó minőségű forrasztás szükséges).

    Alternatív megoldásként keresek olyan csendes tápegységet, ami a fent említetthez hasonló tulajdonságokkal bír, de legalább 400 W-os terhelést bír a 12 V-os ágain 250/150 arányban (processzorok/minden más). Mivel a számítógép nem mai darab, meglehetősen (na jó, rettentően) nehéz beszerezni és az ára egy alsó-közép kategóriásét súrolja, csak minőségi tápegységet szeretnék belerakni, de a maiak elsősorban a 12V-os ágakra vannak kihegyezve.

    Előre köszönöm a segítséget!

    Üdvözlettel: Dani

Új hozzászólás Aktív témák