Új hozzászólás Aktív témák

  • Heffi

    őstag

    Sziasztok!

    Nem tanácsért jöttem és nem is adok, csak egy kis pozitív tapasztalatot szeretnék megosztani veletek:

    Nemrégiben cseréltem le a "homeszerverem"-ben lévő tápot, mivel ez a teljesítmény teljesen felesleges egy dedikált vga nélküli gépbe, aminek az a dolga, hogy kiszolgáljon háttértárral 2 másik gépet, egy médialejátszót, illetve netezünk rajta. A konfig áll Z68 lapból, G840 proci-ból, ForceGt SSD-ből, 2 db 2 TB-s HDD-ből, 4 Gb ramból és 2 db Coolonk Swif2 szélkeverőből.

    A régi táppal, illetve Be Quiet! 350w 80+ SFX tápegységgel is használtam a gépet, a fogyasztása nem volt rossz, 38-45w körül vett fel a hálózatról táptól függetlenül (a mérőm nem komoly, de arányaiban csak kifejezi a dolgokat).

    Múlt héten megérkezett az utódlásnak szánt Be Quiet Straight Power E9-400W tápegység. Azért a 400w, mert kisebbet nem gyártanak ebben a szériában.

    Nagy fogyasztáscsökkenéssel nem számoltam, mert 80+ és 80+ gold között nem olyan nagy a hatásfokbeli különbség (10-12% lehet). De amikor beraktam a fogysztásmérőt, nagyon nagyon kellemes meglepetés ért, ugyanis a gépem fogyasztása 30w alá került. Most hogy írom ezt a hozzászólást 26-27w között ugrál a mérő. Azért ez már elég zöldnek mondható fogyasztás, nem?

    A másik a táp hangja, ugyanis az nincs, hiába tartom a fülem a gépház hátuljához, csak a procihűtő zaját hallani, azt is alig.
    Az 5 év garanciát figyelembe véve szerintem megéri az árát ez a tápegység.

    Köszönöm, hogy végigolvastad!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák