Új hozzászólás Aktív témák

  • szab.tam

    nagyúr

    válasz thomasvold #7911 üzenetére

    :R

    igazából nem is a ventiktől félek. azt már elhiszem, hogy lehalkították, jól megoldották a vezérlésüket.
    hanem a cücörgéstől. :((
    amíg bent votlak a gagyi ventik és a gtx480 ref hűtője, addig nem is tudtam, hogy zenél a tápom. de mivel terhelés alatt a vga ventijét feltkertem min. 80%-ra, ott meg már visított, így elnyomta.
    most az s-flex-ek meg eléggé kussban teszik a dolgukat, így előjöttek az addig ismeretlen zajok.
    ezért fogadom óvatosan a tanácsokat, mert csak azok tudhatják, hogy valóban csendes a tápjuk, akiknél nincsen egyéb zajforrás.
    és nagyon konkrétamn 3dmark06 alatti próba is érdekelne, mert ezt már mástól is hallottam. ha ott nem ciripel, akkor valszeg sehol nem fog....
    de hangsúlyozom: valszeg régebben is ciripelt a genya, csak nem hallottam... :(((

    a másik probléma, amire rájöttem közben. másodlagos, de gond lehet:
    cm 690 házam van. alsó tápos. alulról szív. akkor még 12-es rácsozat let kialakítva. a 14-es venti ezen túllóg, így a légbeömlés leszűkülne. -> zaj, melegedés -> újabb zaj. ki kéne vágni...
    még azon is gondolkoztam, hogy az aránylag nem túl meleg, inkább langyos levegőt "elpazarolva", egyből hátul kifújja. lehet, hogy meg kéne moddolnom a ház alját, beljebb csúsztani a tápot, vagy beforgatni, és a tápból kifúvó, ugyan 20-30w-tal langyított, de friss lémozgás vga alá nem lenne rossz. na, de ez off.

    ha megtennél valmit. ennek csak akkor van értelme, ha erős vga-d van, és halk a hűtője. indíts el légyszi egy 3dmark06-ot, és tapadj a füleddel a tápra. pályabetöltéskenél, és főként az 1. pálya azon részénél, ahol a robotruhába öltözött pali egy nagy golyószóróval lő. ez 2x van. itt villog a kép. itt szól legjobban a táp. (még 1x: nem a vga-m, és nem a lap-om szól, ez biztos!)
    ha nálad itt nem ciripel, akkor nekem ez a cm is jó lesz...

    néztem a linket: az 50%-os terhelésnél elég komoly db. adatokat hazudnak a görbén. ha a 2/3-a igaz, már jó.

    egyébként egy ilyen tápnál a cücörgés, ha műszerrel videóra + audióra rögzítem ( :DDD ), mennyire garanciális esemény? vagy elzavarnak vele p-ba?

    :R

    fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Új hozzászólás Aktív témák