Új hozzászólás Aktív témák

  • ggbuffon1897

    őstag

    válasz b.gyula1983 #101502 üzenetére

    azért pár dologban eléggé félrecsúszol:

    - haswell v haswell refresh : nem vagyunk hülyék, tudjuk h elég kevés a sansz rá, h egy régi biossal kapott verziót kap, de mivel a beszállítót mi nem látjuk, ahogy a bolt sem ha rendelésre hozza, plusz ha a user maga akarja összerakni ELŐFORDULHAT, h beleesik ebbe a csapdába. Nincs azzal probléma, hisz kis plusz pénzért megcsinálják, vagy szerencsésebb esetben van ismeretségi körben, de mégiscsak a macera van vele..az h egy i3 200mhz-el kevesebbet tud v többet nem oszt nemszoroz.

    - egy pentiumos húzásnak ugyan mi értelme van? játszós gépnek kevés ha húzza ha nem..tuningb*ziknak esetleg jóljöhet

    - i7 4790 / 4790k - árban is elég tetemes köztük a különbség, ahogy nem csak az utóbbihoz való lap felárával kell számolni, hanem az összes tényezővel (táp, jobb hűtő, jobb ház stb)..ha összeadjuk a költségeket, megnézném a difit...mindezt ha játékra akarja az illető, annak túl sok értelme nincs. Ha vhol a sima i7 kevés lesz, kevés lesz a k-s is. (attól mondjuk még rohadt messze vagyunk, h az i7 kevés legyen). ETTŐL függetlenül, ha valaki el van eresztve anyagilag és ragaszkodik a k-s-hoz, hát hadd vegye, mi egyszerűen csak felhívjuk a figyelmet a költséghatékonyabb és teljesítményben sem rosszabb verzióra.

    -tuning lap vs nem tuningos proci: nincs ezzel semmi baj, de ha egy mezei user kap normális lapot hozzá 20k-ban, miért is kellene 40ezres lap alá? Az h később mehet pl. teszem azt majd sima i7 helyett bele k-s i7 elég bugyuta érv, főleg az előbbi bekezdésben elmondottak miatt...ha extra igények vannak meg extra keret, akkor természetesen itt is azt vesz a user amit csak akar.

    380 v 280 : a 2gb-os 380 szerintem is rossz vétel egyszerűen a 2gb vram miatt..nyugodtan próbálj ki egy újabb AAA-s játékot és nézd meg sima fhd-n mennyi vramot falnak..lehet h a Tonga miatt utóbbi picivel már gyorsabb, de nem hiszem h számottevően (nekem volt mind2, túl sok difi nincs köztük), viszont a 280-nál a 3gb vram aranyat érhet a középkategóriában. A 4gb-os 380 már mástészta, az egyértelműen jobb biznisz, mint a 280.

Új hozzászólás Aktív témák