Új hozzászólás Aktív témák

  • DrDante666

    tag

    Sziasztok!

    Egy mini ITX házas gépet tervezgetek már egy ideje, főleg szoftverfejlesztésre kellene. Folyamatos terhelés nem várható (mint pl. több órás játék), de szeretném, ha lenne benne tartalék. Mivel elég hosszadalmas a fordítási folyamat, viszont jól párhuzamosítható és viszonylag gyakran foglalkozom számításigényes fejlesztésekkel (játszani csak elvétve játszanék, ha már úgyis adott a gép), a munkahelyi gépemre hajazva egy Intel i7 processzoros gépet szeretnék egy Gigabyte alaplappal és egy nvidia videókártyával (CUDA miatt), van hozzá két full HD, HDMI portos monitor.

    Hosszabb, kb. 5 éves távon gondolkodva a 8. generációra szándékoztam építkezni egy Gigabyte Z370N-WIFI alaplappal (45K), egy Intel i7 8700 procival (90K) és a jelenlegi RAM árak mellett egyelőre csak 2x8GB DDR4 memóriával (45K). Eddig ez min. olyan 180K környékén lenne. Aztán egy nvidia GTX 750 Ti vagy inkább egy 970 körüli VGA, de az most még nem lényeg.

    Egy kicsit lightosabb alternatívaként felmerült viszont egy használt Intel i7 7700 (65K), amihez vennék egy Gigabyte H270N-WIFI alaplapot (35K vagy használt H170N-WIFI 30K) és 2x8GB DDR3 RAM-ot (35K). Eddig ez így 135K, tehát ha nem néztem el semmit, több mint 40K különbség. Szerintem egyelőre ez is bőségesen kiszolgálna, aztán majd ha idővel valamilyen szempontból esetlegesen kevésnek bizonyulna a gyakorlatban, és lesz egy a jelenlegi 8. generációsnál rugalmasabb platform, illetve normalizálódnak a memória árak, akkor szükség esetén fejlesztenék akár 2-3 éven belül is.

    A keret ugyan megengedné mindkettőt, viszont az ésszerű keretek közötti és jó ár/érték arányú vásárlást preferálom. Mivel én csak vásárlás idején kezdem el figyelni a hardverpiacot, ti mit javasoltok, melyikben gondolkodjak inkább?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák