Új hozzászólás Aktív témák

  • Vistaboy

    veterán

    Sziasztok.

    Egy új gép összerakásával bíztak meg, egyik munkatársam fiának lenne a cucc. Nem húzom az időt, íme azok az információk, amikkel eddig rendelkezem:

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?

    - Játékra lesz, főleg multiplayer (Fortnite, stb.), de annyira nem hardcore a srác, nem kell ASUS ROG kategóriás cucc, a lényeg, hogy tudjon vele játszani.

    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?

    - Egér, billentyűzet, fülhallgató és egyéb külső periféria megvan, plusz már kiválasztottuk a monitort is, ami a következő típus lesz: LG 27MP59G. Ezen kívül van egy M.2 csatolós WD Blue 500 GB-os 3D NAND SSD, amit egy laptopból szereltünk ki, szerintem az megfelelne rendszer meghajtónak, plusz egy-két játék is felfér rá.

    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?

    - A monitoron és a fentebb említett dolgokon kívül mindenre. Azaz kell ház (bár ezt lehet, hogy majd ő kiválasztja), táp, alaplap, proci (Én AMD Ryzen 5 2600-ra gondoltam), memória, videokártya (AMD a FreeSync miatt), és egy HDD, amire elférnek a játékok (Vagy esetleg ha nem sokkal drágább, lehet egy másik SSD is bele, majd megkérdem, mik az igények).

    4. Mennyi a kereted rá?

    - Úgy néz ki, hogy 250.000 Ft.-ig mehetünk, de ha valamiből jobbat lehet szerezni, szerintem 10-20K plusz belefér. Több nemigen.

    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)

    - LG 27MP59G: Full HD (1920x1080), IPS, 75Hz, 1ms, 250cd / m2, 1000: 1, HDMI, DisplayPort, D-SUB (VGA), FreeSync.

    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?

    - Elkötelezett nem vagyok, de jelenleg ár/érték arányban szerintem az AMD jobb, így szűkös keretnél jobb azt választani. Proci tekintetében nagyjából elég egy Ryzen 5 2600, vagy hasonló, a videokártya pedig a FreeSync miatt szintén AMD, ami még belefér a keretbe. A lényeg a proci + VGA kombó, hogy játékok alatt jó teljesítményt nyújtson. De persze, ha olcsóbban ki lehet jönni, vagy elég egy kisebb proci, így belefér egy komolyabb VGA, amit még az is ki tud hajtani, úgy is jó. Fejleszteni nem biztos, hogy fogják, lehet, hogy pár év múlva új gépet vesznek, így egyelőre az nem fontos.

    Köszönöm. :R

    [ Szerkesztve ]

    "A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

Új hozzászólás Aktív témák