Új hozzászólás Aktív témák

  • Paxker315

    addikt

    válasz Bedevir92 #148957 üzenetére

    Egyelőre csak ennyire van kapacitásom, de:
    Wraith spire vs. hyper 212 [link]
    itt még a régi, rézmagos spire-al teszteltek, az újabbak 1-2 fokkal gyengébbek, hangosabbak, mert AMD kispórolta a rézmagot.

    Wraith Prism vs. Snowman aliexpress: [link]
    A Spire-től lényegesen jobb a Prism, de, a Snowman meg picit jobb a Prism-től, és jóval csendesebb. Meg 4900 ft körül megveszed.

    TLDR: a D15 brutális overkill, a gyári hűtő szánalmasan impotens. Amire szükséged van:
    középkat-alsó középkat léghűtés: Alpenföhn Brocken Eco Advanced, Ben Nevis Advanced, Arctic Freezer 34, Arctic Freezer 34 E-Sport edition, Cryorig H7, SilentiumPC Fera3-Fortis3, Scythe Kotetsu MkII, Scythe Mugen 5 RevB, Enermax ETS T-50 Axe és hasonlók. Tkp. már egy 6ezer ft-os ID Cooling SE 214X is porba gyalázza a Wraith Spire-t amúgy.
    [kép]

    Persze vehetsz nagyobb cuccot, pl. Alpenföhn Brocken 3, de, a fentiek bármelyike kényelmesen lehűti a 3600-ost is, az x-et is (utobbit még könnyebb is talán lehűteni, mert, általában kisebb feszültségen tudja ugyanazt az órajelet...)

    Alaplapból nem akarsz ASUS 4-es sorozatút, és nem is fogsz venni :) Főleg nem 3.rd gen Ryzen alá. hat-nyolc mag alá bőven elég egy normális B450: MSI B450 Gaming Plus MAX, A-Pro MAX, Tomahawk MAX, Mortar MAX, Gaming Pro Carbon AC, v, ha mégis X-es lapot szeretnél: Asus X570 Prime-P, TUF Plus,
    De az olcsó X570-esek közt a Gigabyte X570 Gaming X sem rossz, de, mint írtam, fölösleges 3600-3700-3800 alá :)

    RAM, inkább Crucial legyen

    HDD: inkább Toshiba P300, WD Purple. A Seagate olcsó HDD-i nem annyira ajánlottak

    SSD: videóvágás, nagy méretű fájlokkal való munka lesz, hogy a 970-est nézted? :) Más alkalmazásban annyira nem tudod kihasználni, játékoknál tényleg nem szükséges.

    [ Szerkesztve ]

    https://dynotech.hu/ - Új, kultúrált környezet, könnyen megközelíthető : )

Új hozzászólás Aktív témák