Új hozzászólás Aktív témák

  • laciba77

    tag

    Sziasztok!
    Laptopról váltanék vissza asztali gépre munka, illetve játék miatt. A munkámhoz annyi igény van, hogy kell a 16 GB Ram, egy sok ramos VGA, illetve egy stabil működése a gépnek (jó hűtéssel). Munka mellett játék menne rajta, csak single player játékok FHD felbontáson. Ezt a játékigényt jó lenne, ha kiszolgálná a következő pár évben. A keretösszeg kb. 350-400e FT. Utoljára 2012-ben foglalkoztam gép bővítéssel, azóta nem vagyok naprakész :(

    Nagyon sok jó ötletet kaptam a topic olvasása közben, így kibontakozott egy elképzelés. Jó lenne ha véleményeznétek, illetve van pár kérdésem is.

    ház: Be quiet! Pure Base 500 Window Black - általatok ajánlottak között van és kicsit bele is szerettem ;)

    proci: AMD Ryzen 5 3600 - sose volt AMD-s procim régen se, de nagyon jó véleményeket olvastam róla itt is, illetve néztem videóteszteket, ár-érték arányban eléggé jónak tűnik

    alaplap: itt jön az első bizonytalanság, Asus Prime B450-Plus a kinézett, de csak az Asus név jó csengése miatt (régebben Asus lapjaim voltak), illetve mert jó véleménnyek vannak a Bios-ról, bár én abban nem zsonglörködnék. Szívesen fogadnék alternatívákat egy megbízható alaplapra.

    VGA: itt csak nVidia jöhet számításba a régebbi rossz tapasztalatok miatt. 1660Ti/RTX2060? RTX2060 Superrel már kilógnék a keretből, de ha lehet faragni máshol az árból, lehet belefér.

    RAM: 2X8GB 3200-es HyperX Fury-ra gondoltam, ezt a márkát ismerem és használtam régebbről.A fentebb említett alternatívák tőletek számomra ismeretlenek, egyedül a Corsair-t ismerem még, de meggyőzhető vagyok másra is.

    HDD/SSD: Mivel a töltési idő (akár összesen 60GB-os, 1000-2000 fájlból álló állományok behívása) nagyon fontos a munkámnál, így egy 1TB Western Digital Blue sata ssd-re gondoltam. Esetleg mellé még egy 120GB ugyanebből a rendszernek és a programoknak.

    proci hűtő: A Be quiet-nek elég sok hűtője van, a ház kapcsán nézegettem közülük. Egy Dark Rock Slim kell-e egyátalán ehhez a procihoz, vagy mehet olcsóbb is, akár más márkától? Procit nem tervezném húzni.

    táp: Itt is a ház kapcsán néztem körül a Be quietnél. A fenti összeállításhoz (1660 Ti/RTX 2060) mekkora táp kellene? 600-as ? Ha RTX 2060 Super lenne, akkor mekkora kellene ? Bronz vagy gold hatékonyság? Itt teljesen tanácstalan vagyok :(

    +ventilátor: Kell-e plusz ventilátor a házban lévő 2 mellé, illetve ha a proci hűtőre még egy feltehető, az kell-e egyátalán?

    Köszönöm előre is!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák