Új hozzászólás Aktív témák

  • Idén tervezek venni egy új PC-t, nagyobb összegű tételben. Majd összeválogatom az alkatrészeket, amiket akár külön is összevásárolhatok, és aztán én rakok össze, vagy pedig valamilyen gépösszerakó szolgáltatást igényelek. Ennek eldöntésében kérnék segítséget.

    Előző PC-met is úgy raktam össze, hogy csak egy félgépet vettem, és összeszereltem a régről maradt másik felével. Ez sikerült is, bár életemben először csináltam ilyet és nagyon sok bizonytalansággal járt: először nem megfelelő mennyiségű pasztát tettem, valamit nem jó helyre csatlakoztattam az alaplapon, az alaplap rácsavarozása a házra a másik oldalról sok nehézséggel járt, és hasonlók. De 5 év után még él, úgyhogy baj nem lett.

    Most, egy jóval nagyobb összeg esetén, ezt kevésbé fogom merni megtenni, viszont másodjára talán jobban menne, na meg mindennek utána lehet nézni.

    Mégis azon gondolkodom, hogy talán jobb lenne olyan helyen venni, ahol felajánlják szolgáltatásként, hogy összerakják, és úgy küldik ki. Csakhogy most is pár alkatrészt megtartok a jelenlegi PC-ből (SSD), azokat majd át kell rakni, de annyival is könnyebb lesz.
    Viszont a gépösszerakós boltoknál ott kell minden alkatrészt megvenni, és nem biztos, hogy náluk mindig éppen az lesz a raktáron, ami nekem kell, vagy nem lesz ott éppen túlárazott.

    Másik megoldás, hogy egy szakembert hívok hozzám, aki ezt csinálja rutinszinten, és nálam összerakja.

    Itt Ausztriában többet kérnek az ilyen munkákért.

    Mit javasoltok?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák