Új hozzászólás Aktív témák

  • MZsoltee

    veterán

    válasz Grenczii #173452 üzenetére

    Nem akarok flame-t indítani, de mégis kicsit megvilágítanám másik oldalról a DDR5vsDDR4 kérdéskört.
    - Az Intel nem arról híres, hogy egy adott foglalatba sok generációnyi CPU-t lehet tenni.
    - A jelenlegi CPU generációban alig kimutatható a DDR5 és DDR4 közötti különbség. Értsd nem érzed a különbséget a kettő között.
    - A most megvásárolt memóriák a csúcs memóriákat kivéve még a technológia elején vannak, tehát új konfigban használhatóak lesznek, de ott már lassúnak fognak számítani. Ilyen volt a DDR4 2666 vs a most ajánlott, használható DDR4 3200 vagy inkább 3600-as ramok.
    - Ismerve a legtöbb felhasználót, akinek segítségre van szüksége nem fog fejleszteni és úgy fogja leselejtezni, tovább addni a konfigot ahogy megvette. Mondjuk Intel esetén egy VGA csere és némi RAM bővítésen kívül nincs is sok lehetőség.,
    - A DDR5 ára vélhetően csökkenni fog.

    Ezért az én véleményem még az, hogy csak nagyon ritka esetben látom értelmét a DDR5-nek. Talán AM5 esetében, ha olyan lapot is veszünk amiben még pár generációnyi CPU-t bele akarunk rakni, ugye itt várhatóan erre lesz lehetőség. De ez sem biztos, mert ugye a B350-es X370-es lapokhoz csak nagyon nehezen készültek el az 5000-es CPU-at támogató BIOS-ok.
    Ekkor nincs más lehetőség, mint DDR5-öt venni, de itt is várhatóan az lesz a sorsa, hogy CPU cserével rögtön memória csere lesz. Azaz a mostani DDR5 5600-6000 mhz-es ramokat eladják, cserélni fogják 6400-7200Mhz-es alacsonyabb időzítésű példányokra.

    Tehát összefoglalva jelenleg nem nyújt teljesítmény többletet a felárért később vagy nem lesz használhatban, vagy csak korlátozottan. Mindezt ha most vesszük meg relatíve drágán, mert mire szükségünk lenne rá lassú lesz a most megvásárolt DDR5 és akkor majd relatíve olcsóbban lesz kapható.

    [ Szerkesztve ]

    A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

Új hozzászólás Aktív témák